Beppie ongedeerd uit gekapseisd jachtje + video

Een man en vrouw uit Roermond zijn dinsdagochtend 31 augustus op de Maas bij Venlo te water geraakt nadat hun kajuitjachtje in aanvaring was gekomen met het ms Vera. De aanvaring gebeurde in de buurt van de stadsbrug in Venlo. Het tweetal werd gered door de bemanning van het ms Helena Tineke, twee kanoërs en een bemanningslid van een VTG-tanker. Hond Beppie overleefde de aanvaring wonder boven wonder.

beppie

Het pleziervaartuig kapseisde na de aanvaring, maar bleef drijven. De opvarenden klampten zich eraan vast. De Vera, die leeg was, lag veel te hoog om iets te kunnen uitrichten. ‘Wij waren er vrij snel bij’, zegt Cornelis Heuvelman sr. van het zandschip Helena Tineke. ‘De hulpdiensten waren er ook al, maar ze stonden aan de verkeerde kant. Ik was aan het manoeuvreren om ze te helpen, maar toen gingen alle auto’s over de brug naar de andere kant. Ze konden niets doen en namen ook geen contact met ons op, via de marifoon of telefoon. Ik heb er zelfs nog aan gedacht om 112 te bellen om met ze in contact te komen, maar ja, ik was ook druk met manoeuvreren. Dat heeft allemaal best lang geduurd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer