Ligplaats Kanaleneiland moet veiliger

De gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat willen in de Utrechtste wijk Kanaleneiland de relatie tussen de wijk en de binnenvaart verbeteren en ervoor zorgen dat de ligplaats Kanaleneiland weer meer gebruikt gaat worden. Daarvoor is het cultureel projectbureau SodaProducties ingehuurd, dat het project ‘Schipper mag ik overvaren’ is begonnen. Tot 2013 wordt geprobeerd de jongeren van Kanaleneiland meer begrip bij te brengen over de binnenvaart.

Door Marja de Vet
De ligplaats Kanaleneiland heeft een slechte naam in de binnenvaart. Regelmatig is sprake van vernielingen en inbraken op de schepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (23)

  • Met schipper mag ik overvaren wil SodaProducties de kinderen (in de leeftijd van 8 tot 13 jaar) en hun ouders in de wijk Kanaleneiland in contact brengen met binnenvaartschippers en hun kinderen. De bedoeling hiervan is dat de binnenvaart bekender wordt in de wijk en de wijk bekender bij de binnenvaart.

    Wij nemen alle zorgen die op dit forum geuit worden uiterst serieus en hebben de intentie om dit project voor de wijk, maar zeker ook voor de schippers tot een succes te maken.

    Wilt u meer informatie over het project? Stuur dan een mail naar marjolein@sodaproducties.nl

    Geplaatst door: SodaProducties op
  • Jammer joh…..daar gaat weer ons zuurverdiende geld..de enige die hier baat bij heeft is sodaproducties….
    Wel grappig…eerst Maarssen dichtgooien en dit als “altenatief” aanbieden. Voordeel is wel dat je een maaltijd krijgt aangeboden.
    Nog een ding vraag ik me af; Gaat de Henry Dunant er ook weer overnachten, of kruipt die gewoon weer de Energiehaven in? Meen mij te herinnneren dat deze daar niet meer overnacht sinds de ramen aan de walzijde werden ingeslagen om patienten te kunnen beroven.

    Geplaatst door: Geweldig! op
  • Ik vind het wel een goede zaak, voorlichting aan de jongeren. Maar hou ontstaan die “probleem”jongeren? O p v o e d i n g !!

    Dus bij zo voorlichting, ook de ouders verplicht aanwezig!!! Desnoods met een tolk, maakt mij niet uit.
    Heel veel jongeren zijn wel leer gierig benut dat.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Helemaal mee eens Jan Willem .
    Weer een bak geld over de balk.
    zonde van ons belasting geld.
    Misschien toch eens tijd bij de volgende verkiezingen na te denken waar we op gaan stemmen.
    Want volgens mij weten we nu wel een keer dat met pappen en nat houden niks word op gelost.

    Geplaatst door: Arie op
  • Toch fijn dat er ligplaatsen zijn op plekken waar de politie zelf niet durft te komen! De ambtenarengedachte achter dit alles zal wel iets zijn in de richting van: die aso-schippers leren die gasten wel een lesje. Overal in het westen waar wijken opgeknapt worden, moet de binnenvaart immers ook weg(denk aan rotterdam). Het snelheidsverhaal is voor mij trouwens al reden genoeg om tussen Amsterdam en Wijk sowieso niet te stoppen.

    Geplaatst door: T.Z. op
  • Net of die gasten op school komen, dat geloof je zelf toch niet. Die hebben het te druk met drugs, bmw poetsen en mensen lastig vallen. ik denk trouwens dat de leraar maar 1 taal hoeft te spreken en dat is Arabisch. Maar ze gingen toch die halve wijk slopen om de boel een beetje uit te dunnen. Dan lost misschien het probleem vanzelf weer op. scheelt weer een paar ton (ook van mijn )belasting geld

    Geplaatst door: Jan-Willem op
  • neem gewoon een varken als waakhond.

    Geplaatst door: andre op
  • DE MISDAAD HEERST,WAT EEN (HARDE)AANPAK ZEG,GELD EN
    NOG EENS GELD ER VOOR UITTREKKEN.
    PAPPEN EN NATHOUDEN WERKT NIET MEER.
    SCHIPPERS EEN BEHOUDEN VAART,MAAR GA KANALENEILAND
    VOORBIJ.
    LIEFHEBBER VAN DE BINNENVAART

    Geplaatst door: g.middeljans op
  • Ga er maar vanuit dat je de groep die deze ellende veroorzaakt heus niet bereikt door op school te gaan vertellen wat de binnenvaart zoal betekend, het hele probleem is te wijten aan de verloedering van de samenleving en het beleid om daar bijna niet tegen op te treden.
    Wil je de veiligheid op straat en ook voor ons op de ligplaatsen verbeteren moet er heel wat gebeuren, en daar heb ik niet veel vertrouwen in, en dat is geen pessimisme, maar realisme!

    Geplaatst door: Adri op
  • hadden ze jaren eerder al moeten doen ,toen er complete bouwstroom kasten van de brug werden gegooid
    en zet dan gelijk een leraar voor de klas die 10 verschillende talen spreekt een Nederlander moet je daar zoeken met een vergrootglas
    en als je daar iemand aanspreekt over zijn storend gedrag moet je nog uitkijken ook want, binnen 5 minuten heb je heb je complete families naast je schip staan
    is daar maar 1 oplossing genoeg camera,s plaatsen

    Henk

    Geplaatst door: henk op
  • @ klaasje
    Helemaal mee eens,de jeugd heeft de toekomst,maar ik denk niet dat dit de categorie is die momenteel de overlast veroorzaakt.Tot de tijd dat restant potentiele kanshebbers voor het criminele circuit een beetje waarden en normen zijn bijgebracht zoek ik wel een ander plekkie.

    Geplaatst door: Piet op
  • @Piet: laat dit project er dan voor zorgen dat kinderen minder overlast veroorzaken en minder spullen vernielen zodat spullen langer meegaan. Een positieve insteek levert denk ik wel het meest op.

    Geplaatst door: Klaasje op
  • @ klaasje
    Positieve insteek,, maar je vergeet 1 ding.We hebben niet allemaal een broertje die ‘Sinter’ heet waar we nieuwe spulletjes aan kunnen vragen klaasje.

    Geplaatst door: Piet op
  • Een leuk project om kinderen te leren wat het leven op de binnenvaart is. Ik woon in de wijk en ben daar eigenlijk wel benieuwd naar. De binnenvaart hoort bij de wijk. Hoop dat het een succes wordt.

    Geplaatst door: klaasje op
  • Geef gelijk eens les aan al die debielen die met veelste hoge snelheid langs ligplaatsen varen op het AR kanaal.
    Onder het mom van ik mag hier 18 km

    Geplaatst door: Alex op
  • Een mooie kans om ook de schippers eens een andere kant van Kanaleneiland en de bewoners te laten zien!

    Geplaatst door: Manon op
  • Als je als binnenschipper je werk doet krijg je een transponder in je maag gesplitst zodat je overal gevolgd kunt worden.Als je als randcrimineel aan het kanaaleiland woont en de boel van een ander sloopt zullen er eens een stelletje ambtenaren en een culturele soda productie drie jaar voor uittrekken om te proberen,,let wel:”proberen” uit te leggen dat dit toch niet helemaal de bedoeling is.Kan er misschien een cultureel groepje mij dit uit komen leggen,want dit gaat een beetje boven m’n schipperspet.

    Geplaatst door: zozo producties op
  • Allemaal leuk en wel maar de overheid moet eens hand in eigen boezem steken .
    Leg nou toch een op 6 of 7 plekken kades aan net als ze dat ook in België doen .
    Gewoon enkele kilometers lang en degelijk zodat overslag ter plekken ook geen probleem is .
    Met goede uitvalswegen.
    Binnenschippers willen vooral gerust en makkelijk van boord kunnen als ze liggen of weekend hebben.

    Geplaatst door: Erik op
  • hoeveel geld gaan we nog in dit problemen met bepaalde bevolkingsgroepen stoppen en daar bedoel ik ook autochtonen mee die over de schreef gaan het wordt tijd dat we er is met de knuppel overheen gaan in dit land in plaats van geld pompen in multiculti gelul begrip voor de binnenvaart kweken is prima maar niet me deze aanleiding en al zeker niet gefinancierd met gemeenschapsgeld

    Geplaatst door: harm op
  • Tis te gek voor woorden dat er een categorie mensen extra uitleg nodig heeft om te begrijpen dat het eigenlijk niet normaal is om ongevraagd op andermans eigendom te verblijven,dan wel dit te vernielen.Laten we als binnenvaart de taak van ouders en politie,[die zelf niet in de wijk durft te komen] op ons nemen om uit te leggen dat we hier andere gewoontes hebben.Een paar overijverige rws bootjes met extra bevoegdheden laten rondvaren zodat we onze wettelijk verplichte rusttijd cq schaarse vrije tijd misschien veilig en rustig kunnen genieten ??

    Geplaatst door: Geert op
  • Ik lig graag aan het eiland, makkelijk voor de auto, inkopen, openbaar vervoer en geen last van de mensen die daar wonen en komen. De meeste hinder van schepen, die hun verloren tijd bij sluis Vreeswijk proberen te compenseren. Misschien een optie om sector Maarssen te verlengen, om de snelheid wat te controleren.

    Geplaatst door: Wouter van de Veen op
  • Dat zal wel meevallen, in de keuken liggen voornamelijk dingen waar je mee moet werken…..in tegenstelling tot de kamerrrrr.

    Geplaatst door: Not Amjoest op
  • Goed plan maar geef ze geen kijkje in de “keuken”
    voor je het weet is je keuken leeg als je terug aan boord kom

    Geplaatst door: konfjoest op

Reageer

Ligplaats Kanaleneiland moet veiliger | Schuttevaer.nl

Ligplaats Kanaleneiland moet veiliger

De gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat willen in de Utrechtste wijk Kanaleneiland de relatie tussen de wijk en de binnenvaart verbeteren en ervoor zorgen dat de ligplaats Kanaleneiland weer meer gebruikt gaat worden. Daarvoor is het cultureel projectbureau SodaProducties ingehuurd, dat het project ‘Schipper mag ik overvaren’ is begonnen. Tot 2013 wordt geprobeerd de jongeren van Kanaleneiland meer begrip bij te brengen over de binnenvaart.

Door Marja de Vet
De ligplaats Kanaleneiland heeft een slechte naam in de binnenvaart. Regelmatig is sprake van vernielingen en inbraken op de schepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (23)

  • Met schipper mag ik overvaren wil SodaProducties de kinderen (in de leeftijd van 8 tot 13 jaar) en hun ouders in de wijk Kanaleneiland in contact brengen met binnenvaartschippers en hun kinderen. De bedoeling hiervan is dat de binnenvaart bekender wordt in de wijk en de wijk bekender bij de binnenvaart.

    Wij nemen alle zorgen die op dit forum geuit worden uiterst serieus en hebben de intentie om dit project voor de wijk, maar zeker ook voor de schippers tot een succes te maken.

    Wilt u meer informatie over het project? Stuur dan een mail naar marjolein@sodaproducties.nl

    Geplaatst door: SodaProducties op
  • Jammer joh…..daar gaat weer ons zuurverdiende geld..de enige die hier baat bij heeft is sodaproducties….
    Wel grappig…eerst Maarssen dichtgooien en dit als “altenatief” aanbieden. Voordeel is wel dat je een maaltijd krijgt aangeboden.
    Nog een ding vraag ik me af; Gaat de Henry Dunant er ook weer overnachten, of kruipt die gewoon weer de Energiehaven in? Meen mij te herinnneren dat deze daar niet meer overnacht sinds de ramen aan de walzijde werden ingeslagen om patienten te kunnen beroven.

    Geplaatst door: Geweldig! op
  • Ik vind het wel een goede zaak, voorlichting aan de jongeren. Maar hou ontstaan die “probleem”jongeren? O p v o e d i n g !!

    Dus bij zo voorlichting, ook de ouders verplicht aanwezig!!! Desnoods met een tolk, maakt mij niet uit.
    Heel veel jongeren zijn wel leer gierig benut dat.

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Helemaal mee eens Jan Willem .
    Weer een bak geld over de balk.
    zonde van ons belasting geld.
    Misschien toch eens tijd bij de volgende verkiezingen na te denken waar we op gaan stemmen.
    Want volgens mij weten we nu wel een keer dat met pappen en nat houden niks word op gelost.

    Geplaatst door: Arie op
  • Toch fijn dat er ligplaatsen zijn op plekken waar de politie zelf niet durft te komen! De ambtenarengedachte achter dit alles zal wel iets zijn in de richting van: die aso-schippers leren die gasten wel een lesje. Overal in het westen waar wijken opgeknapt worden, moet de binnenvaart immers ook weg(denk aan rotterdam). Het snelheidsverhaal is voor mij trouwens al reden genoeg om tussen Amsterdam en Wijk sowieso niet te stoppen.

    Geplaatst door: T.Z. op
  • Net of die gasten op school komen, dat geloof je zelf toch niet. Die hebben het te druk met drugs, bmw poetsen en mensen lastig vallen. ik denk trouwens dat de leraar maar 1 taal hoeft te spreken en dat is Arabisch. Maar ze gingen toch die halve wijk slopen om de boel een beetje uit te dunnen. Dan lost misschien het probleem vanzelf weer op. scheelt weer een paar ton (ook van mijn )belasting geld

    Geplaatst door: Jan-Willem op
  • neem gewoon een varken als waakhond.

    Geplaatst door: andre op
  • DE MISDAAD HEERST,WAT EEN (HARDE)AANPAK ZEG,GELD EN
    NOG EENS GELD ER VOOR UITTREKKEN.
    PAPPEN EN NATHOUDEN WERKT NIET MEER.
    SCHIPPERS EEN BEHOUDEN VAART,MAAR GA KANALENEILAND
    VOORBIJ.
    LIEFHEBBER VAN DE BINNENVAART

    Geplaatst door: g.middeljans op
  • Ga er maar vanuit dat je de groep die deze ellende veroorzaakt heus niet bereikt door op school te gaan vertellen wat de binnenvaart zoal betekend, het hele probleem is te wijten aan de verloedering van de samenleving en het beleid om daar bijna niet tegen op te treden.
    Wil je de veiligheid op straat en ook voor ons op de ligplaatsen verbeteren moet er heel wat gebeuren, en daar heb ik niet veel vertrouwen in, en dat is geen pessimisme, maar realisme!

    Geplaatst door: Adri op
  • hadden ze jaren eerder al moeten doen ,toen er complete bouwstroom kasten van de brug werden gegooid
    en zet dan gelijk een leraar voor de klas die 10 verschillende talen spreekt een Nederlander moet je daar zoeken met een vergrootglas
    en als je daar iemand aanspreekt over zijn storend gedrag moet je nog uitkijken ook want, binnen 5 minuten heb je heb je complete families naast je schip staan
    is daar maar 1 oplossing genoeg camera,s plaatsen

    Henk

    Geplaatst door: henk op
  • @ klaasje
    Helemaal mee eens,de jeugd heeft de toekomst,maar ik denk niet dat dit de categorie is die momenteel de overlast veroorzaakt.Tot de tijd dat restant potentiele kanshebbers voor het criminele circuit een beetje waarden en normen zijn bijgebracht zoek ik wel een ander plekkie.

    Geplaatst door: Piet op
  • @Piet: laat dit project er dan voor zorgen dat kinderen minder overlast veroorzaken en minder spullen vernielen zodat spullen langer meegaan. Een positieve insteek levert denk ik wel het meest op.

    Geplaatst door: Klaasje op
  • @ klaasje
    Positieve insteek,, maar je vergeet 1 ding.We hebben niet allemaal een broertje die ‘Sinter’ heet waar we nieuwe spulletjes aan kunnen vragen klaasje.

    Geplaatst door: Piet op
  • Een leuk project om kinderen te leren wat het leven op de binnenvaart is. Ik woon in de wijk en ben daar eigenlijk wel benieuwd naar. De binnenvaart hoort bij de wijk. Hoop dat het een succes wordt.

    Geplaatst door: klaasje op
  • Geef gelijk eens les aan al die debielen die met veelste hoge snelheid langs ligplaatsen varen op het AR kanaal.
    Onder het mom van ik mag hier 18 km

    Geplaatst door: Alex op
  • Een mooie kans om ook de schippers eens een andere kant van Kanaleneiland en de bewoners te laten zien!

    Geplaatst door: Manon op
  • Als je als binnenschipper je werk doet krijg je een transponder in je maag gesplitst zodat je overal gevolgd kunt worden.Als je als randcrimineel aan het kanaaleiland woont en de boel van een ander sloopt zullen er eens een stelletje ambtenaren en een culturele soda productie drie jaar voor uittrekken om te proberen,,let wel:”proberen” uit te leggen dat dit toch niet helemaal de bedoeling is.Kan er misschien een cultureel groepje mij dit uit komen leggen,want dit gaat een beetje boven m’n schipperspet.

    Geplaatst door: zozo producties op
  • Allemaal leuk en wel maar de overheid moet eens hand in eigen boezem steken .
    Leg nou toch een op 6 of 7 plekken kades aan net als ze dat ook in België doen .
    Gewoon enkele kilometers lang en degelijk zodat overslag ter plekken ook geen probleem is .
    Met goede uitvalswegen.
    Binnenschippers willen vooral gerust en makkelijk van boord kunnen als ze liggen of weekend hebben.

    Geplaatst door: Erik op
  • hoeveel geld gaan we nog in dit problemen met bepaalde bevolkingsgroepen stoppen en daar bedoel ik ook autochtonen mee die over de schreef gaan het wordt tijd dat we er is met de knuppel overheen gaan in dit land in plaats van geld pompen in multiculti gelul begrip voor de binnenvaart kweken is prima maar niet me deze aanleiding en al zeker niet gefinancierd met gemeenschapsgeld

    Geplaatst door: harm op
  • Tis te gek voor woorden dat er een categorie mensen extra uitleg nodig heeft om te begrijpen dat het eigenlijk niet normaal is om ongevraagd op andermans eigendom te verblijven,dan wel dit te vernielen.Laten we als binnenvaart de taak van ouders en politie,[die zelf niet in de wijk durft te komen] op ons nemen om uit te leggen dat we hier andere gewoontes hebben.Een paar overijverige rws bootjes met extra bevoegdheden laten rondvaren zodat we onze wettelijk verplichte rusttijd cq schaarse vrije tijd misschien veilig en rustig kunnen genieten ??

    Geplaatst door: Geert op
  • Ik lig graag aan het eiland, makkelijk voor de auto, inkopen, openbaar vervoer en geen last van de mensen die daar wonen en komen. De meeste hinder van schepen, die hun verloren tijd bij sluis Vreeswijk proberen te compenseren. Misschien een optie om sector Maarssen te verlengen, om de snelheid wat te controleren.

    Geplaatst door: Wouter van de Veen op
  • Dat zal wel meevallen, in de keuken liggen voornamelijk dingen waar je mee moet werken…..in tegenstelling tot de kamerrrrr.

    Geplaatst door: Not Amjoest op
  • Goed plan maar geef ze geen kijkje in de “keuken”
    voor je het weet is je keuken leeg als je terug aan boord kom

    Geplaatst door: konfjoest op

Reageer