Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeehond in haven Dordrecht

DORDRECHT

Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben maandagochtend een jonge zeehond uit de Oude Maas gehaald. Tijdens een patrouillevaart zagen de medewerkers van RWS het zeehondje in de haven van Dordrecht zwemmen.

1 / 3
Zeehond 3

Zeehond 3

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (20)
 • darwin

  @ michiel
  de binnenvaart is net als de natuur.
  alles wat ziek, zwak en misselijk is wordt in leven gehouden in plaats van de natuur zijn werk te laten doen.
  waarom? omdat het zielig is, niet te verkopen.
  zoals ik al schreef “een beter mileu begint met een halve wereldbevolking”

 • michiel

  Harm, ben jij vegetarier of is het zo dat omdat jij je stukje vlees (het varkentje uit je voorbeeld) niet wilt missen, het zeehondje het ook maar moet ontgelden?

 • Redactie Schuttevaer

  Niks censuur! Via de ‘duim omlaag’ kan elke lezer tegen een bepaald commentaar stemmen, bij drie tegenstemmers verdwijnt het automatisch.
  De redactie kan een verwijderd commentaar eventueel terugzetten. Gaan we in dit geval doen.

  Groeten uit Deventer/NL,
  Dirk van der Meulen

 • Hagens

  Schuttevaer, waarom heeft u het commentaar van harm eraf gehaald, ben het ok niet met hem eens, maar geloof niet dat hij wat kwetsend zrgt, heb eens een televisie programma gezien met voor en tegenstanders van wat het opvangcentrum in Pietrsburen met de zeehonden doet, waar mensen ook vonden dat je de zeehonden beter niet kon redden, natuurlijk red je anno 2010 de beesten, alleen zoals ik ook al in mijn commentaar aan geef vindt ik dat Harm een issue heb dat het wel moet als het een leuk smoeltje heb maar niet als het een varkentje is.
  Kortom u bent natuurlijk de baas maar bij mij heeft u dit ook al is gedaan en dit is niet leuk je trekt het commentaar zo uit elkaar en mensen die later inschakelen begrijpen er niets meer van, dus willen we Harm overtuigen dat wij anders denkende ook gelijk hebben moeten andere ook weten waar het over gaat.
  Hopende dat u het commentaar van Harm terug zet of er een goede verklaring voor geef verblijk ik.
  J. Hagens

 • harm

  mooi staaltje censuur schuttevaer knap hoor struisvogeltaktiek geslaagd

 • darwin

  een beter mileu begint met een halve wereldbevolking. ook voor al u aow problemen.

 • harm

  het enigste wat ik zeg is dat ons menselijk “ach wat zielig” gevoel soms ook een bedreiging kan zijn van een diersoort (doorgeven van ziekten etc) jammer dat sommigen mensen het persoonlijk of menselijk moeten maken kom met iets inhoudelijks wat dat argument kan weerleggen

 • Tja

  Fred,het is een metafoor.

 • dierenvriend

  Als je de mens hebt leren kennen ,dan ga je van dieren houden.

 • Fred

  Harm en Tja
  ik vraag me af wat het beestje jullie aan heeft gedaan waardoor jullie zo gefrusteerd zijn omdat het beestje gered is….

 • wesly Vermeulen

  Beste Harm als ik jou zo hoor wordt ik een beetje naar.
  Jij heb zeker nooit geen entingen gehad en alle kinderziektes overleefd die er zijn .
  ik denk eerder dat het beestje door toedoen van ons de (verheven) mens in jou worden gesproken bij zijn leefgroep is weg geraakt en in paniek net als kleine kinderen volledig de verkeerde kant op is gezwommen en nu gered moet worden.
  Bij deze hulde voor de mensen die het beestje hebben gered.
  Mvg Wesly

 • Tja

  Het is misschien gewoon een eigenwijs beestje wat graag zijn eigen koers gaat en heeft daarbij verkeerde keuzes gemaakt maar dat kon hij vooraf ook niet zien en nu zit hij in de penairie.

  Lijkt op een bekend verhaal….
  Gewoon dood laten gaan….?

 • harm

  @ eric lastig he mensen met een andere mening

 • Eric

  Wat is er nu mis mee om dat diertje te redden?
  De mens helpt de hele aarde aan gort.
  Wat zijn wij toch een superieur soort.
  In deze discussie is Harm de zwakste schakel ik laat hem aan zijn lot over.
  U ook?

 • harm

  ik vind een dier gewoon niet op gelijke voet staan met een mens maar biologisch gezien klopt mijn verhaal als er een verzwakte krab aanspoelt doe je er ook niets aan dus het is allemaal een beetje hypocriet

 • Hagens

  Beste Harm waarom mogen de mensen wel medische hulp krijgen als ze ziek zijn en na zorg krijgen, zelf ben ik met mijn 17 de in het water gevallen door een ziekte, en op de intensieve care beland
  volgens jou mening, zou tenslotte niet weten wat voor de dieren geld niet voor de mensen is ( of je moet je verheven voelen ) had ik moeten verdrinken zodat het zwakke geslacht weg is nu ben ik 52 en leef nog gezond en wel, misschien doet deze zeehond dit ook wel, en misschien is die niet zwak geboren maar is zijn moeder overleden door een ongeval.
  Heb ook wel de voorstanders gehoord op TV. van jou mening en snap ook wel dat zo een mooi snoetje meer aanspreekt dan een knorrend varken die op ons bord beland.
  Heb overigens zelf een hond zou er veel voor over hebben als die ziek zou zijn om hem beter te maken.
  Begrijp dus wel je mening maar is niet meer van deze tijd, we hebben de verantwoording om voor elkaar op te komen denk maar aan de beesten in de oostvaardersplassen die zo mooi zijn behandeld door staatsbosbeheer en natuurmonumenten.

 • kee

  Beste Harm.

  Je weet niet waar het over gaat zo te merken. Niet ieder dier gaat dood omdat hij zwak is en omdat mensen de opdracht hebben om voor de natuur te zorgen is dat ook niet nodig. Het dier wordt verzorgd omdat hij dit nu zelf even niet kan. Verfoei je alle dierenartsen? Moet je eens gaan kijken in de creche of in een dierenkliniek. Pas kritiek leveren als je weet waarover je het hebt.

 • harm

  wij mensen geven ook zwaktes door maar wij hebben de mogelijkheid om dat met medische zorg te ondervangen een dier heeft dat niet daarom is het onverstandig om zwakke dieren in leven te houden hoe sneu het soms ook is

 • Sebas

  Dan ga je zelf zeker ook nooit naar de dokter harm?

 • harm

  we verpesten de natuur het beestje hoort dood te gaan zodat je het geen zwak en ziek nageslacht voortbrengt zo werkt het in de natuur nu eenmaal

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook