Congres nieuwe kansen scheepvaart op het IJ

Stichting Het Nieuwe IJ houdt 31 augustus het congres ‘Walk on Water’. Doel is het creëren van draagvlak en verkennen van nieuwe mogelijkheden voor de scheepvaart op het IJ in Amsterdam. Er bestaat volgens de organisatoren een spanningsveld tussen goederenvervoer, de veiligheid voor de omgeving en de gewenste nieuwe ontwikkelingen. ‘Spanningen die erom vragen te worden bediscussieerd.’

De Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest geeft op het congres zijn visie op de kansen voor ‘t IJ. Daarna wordt over de grens gekeken met keynote spreker Vivien Li, executive director van ‘The Boston Harbor Association’. Onder haar leiding ontstond de HarborWalk, werden de Harbor Beaches gerevitaliseerd en had er een opschoning van deze Amerikaanse haven plaats.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer