Swingen op vloot Interstream Barging

Het swingt op de vloot van Interstream Barging. Afgelopen weekeinde hebben de circa 200 bemanningsleden van de 115 schepen tellende tankervloot een muziek-cd ontvangen. En het moet raar lopen willen ze niet zijn opgezet, al was het alleen om de collega’s van kantoor in koor de ‘Safety Song’ te horen zingen.

Swingen op vloot

Als veiligheid tussen de oren hoort, dan is muziek is een prettig middel om het daar te brengen, bedacht chartering manager Jos van Altvorst tijdens een vergadering over dit onderwerp. Interstream vervoert gevaarlijke lading en iedereen in het bedrijf moet zich daarvan voortdurend bewust zijn. ‘We doen daar alles aan. We houden trainingen, voorlichtingsdagen, bemanningsbijeenkomsten’, legt Van Altvorst uit. ‘Maar we vroegen ons af of het niet ook eens op een andere manier kon. Niet te ingewikkeld, gewoon leuk, maar wel zo dat je er net weer even op wordt geattendeerd hoe belangrijk veiligheid is.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer