Kantoor Binnenvaart en EVO vragen bemiddeling Eurlings

Kantoor Binnenvaart heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gevraagd om, met begrip voor de moeilijke positie van de binnenvaart, te bemiddelen in het conflict dat Franse schippers hebben met hun overheid. Ook de verladersorganisatie EVO heeft de overheid benaderd om de druk op Europa en Frankrijk maximaal te houden. Maandag had dat nog niet tot resultaat geleid.

‘Deze acties brengen aanzienlijke schade met zich mee’, zegt KB-directeur Erik van Toor. Kantoor Binnenvaart is van mening dat eerst eens goed moet worden nagedacht over de haalbaarheid van de eisen en de gevolgen voor de sector, alvorens tot dergelijke zware middelen te grijpen.
Van Toor: ‘De emoties van de Franse schippers zijn alleszins begrijpelijk. De geboden vrachtprijzen blijven al geruime tijd onder de exploitatiekosten steken, waarbij de brandstofprijzen een stijgende tendens vertonen. Deze problemen gelden echter niet alleen de Fransen; de hele binnenvaart heeft te lijden onder de forse terugloop van het ladingaanbod, waardoor men zich vaak gedwongen voelt beneden de exploitatieprijs aan te nemen, teneinde de verliezen te beperken.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (11)

 • Hoe kun je nou Eurlings om advies vragen ? ? ?
  Eerst moet het sluizenpersoneel in Zeeland verkassen om te automatiseren, dus kostenbesparing en dat wil dan de schipper verder het graf in helpen of zo, wat zijn de adviesen waard van deze opl… pardon, heer……..? Als Viooltje langere fingers had, was zij ook een 1e klas bemiddelaar. Hahahahahahahaha……..

  Geplaatst door: viooltje op
 • @mvg JK
  Het is misschien een wat ongelukkige woordkeus van uw voorganger maar vergeet niet dat er door een heleboel personen die dachten de binnenvaart(alhoewel ik niet denk dat die daar voor de schippers zaten en zitten)te redden er NIETS van terecht is gekomen.Hoe goed de bedoelingen ook van een Eubo kb crisisteam bonden…enz wees eens eerlijk wat heeft het tot nu toe opgeleverd?Praten vullen geen gaten en dat gaat hier ook gelden dat is altijd al zo geweest.En die mensen die roepen dat acties schaden brengen aan het imago kan ik op zeggen; nee zoals je nu vrachten aanneemt ben je lekker geloofwaardig!!Waarom laat men het zover komen en wordt je nooit als schipper serieus genomen?Simpel geen eenheid.Gewoon met te veel vreemd vermogen de markt verpesten.Aan dit soort praktijken moeten nu maar eens de gevolgen van worden genomen dat zou pas vrije markt zijn.want waar onvrede over ontstaat is dat er heel wat”ondernemers”nog dure spullen en huizen hebben staan.Allemaal prima maar als je niet kan aflossen betekend dat opruimen en als je dan nog te kort komt einde verhaal.Dat die nu een hand boven het hoofd wordt gehouden is natuurlijk een hele goede reden dat mensen kwaad gaan worden met acties….enz.Eenheid ja wat zou dat mooi zijn,maar hier heeft een deel van de binnenvaart in ’93 om gevraagd vrije markt of te wel graaipolitiek en dit is wat er van terecht is gekomen.Een schipper heeft dus duidelijk wel bescherming nodig al was het maar tegen zichzelf!

  Geplaatst door: mvg BG op
 • geachte JK op elkaar reageren heeft niet zoveel zin, daar los je de crisis niet mee op. Maar u bewering dat er zo hard gewerkt wordt door Eric en co zal dan wel zo wezen maar luisteren naar de binnenvaart dat staat bij deze heren niet in hun woordenboek. Het is ondertussen een jaar geleden dat we met 400 man in de Maassilo zaten om te luisteren hoe men de crisis wel even zouden oplossen, 20 minuten vragen stellen door de aanwezige schippers is de schipper niet serieus nemen en mede daarom is het plan mislukt. De minister is maar wat blij met KB want die zeggen dat de schipper de zelfde oplossing willen als de minister zelf. Nu blijkt dat er in ons omringende landen de schpper anders denk dan KB is de wereld te klein en moet de minister ingrijpen. Ik denk dat vele van de Nederlandse schippers willen dat wij ook zoveel lef hebben om vaarwegen te gaan blokkeren. Het lijkt mij verstandig dat KB zijn deuren sluit want voor de schipper opkomen doen ze toch niet. Hopelijk hebben onze buitenlandse collega’s succes met hun acties zodat wij Nederlanders ons diep kunnen gaan schamen dat wij het lef niet hebben om echte actie te voeren

  Geplaatst door: R.B. op
 • JR, jou reactie is ver beneden peil en slaat werkelijk nergens op. Eigenlijk ben je het niet waard om op te reageren. U praat over sekte, over gehersenspoeld, over een gevaar voor de binnenvaart ect, terwijl de Heer van Toor met z`n achterban de binnenvaart probeert te redden. Dat die achterban ook verschillend denkt maakt het enorm lastig. Soms heb ik het gevoel dat de binnenvaaart helemaal niet geholpen wilt worden. Kantoor Binnenvaart heeft vaak genoeg gewaarschuuwd tegen overcapaciteit, verwacht dan ook nu niet direct,DE OPLOSSING, want die is er niet. En uitstel van aflossing is geen bedenksel van Eric, maar een MKB regeling die aan de wal ook wordt toegepast. Maar vergeet niet hij is tijdelijk en dat moeten de schippers ook eens gaan beseffen. En als je een flinke jongen ben JR dan bel je Eric persoonlijk, dat hij weet wie hij voor zich heb.

  Geplaatst door: MVG JK op
 • Nou dan maar toch met z,n allen grote bruggen blokkeren en de krant bellen voordat je weg gestuurd wordt.

  Geplaatst door: Joan op
 • Julien, Ik vind het een goed idee MAAR hoe krijg je HOLLANDERS zo ver dat ze ook iets gaan ondernemen…… Want een ondernemer zijn ze allang niet meer…. Anders waren we niet zover afgezonken
  Ik hoop dat er snel iets op touw wordt gezet vanuit de Hollanders zelf. ECHT NIET met blokkades MAAR gewoon zoals iemand al eens opperde met langzaamaan akties, Bijv georganiseerd door de EUBO want die respecteert wat de Fransen doen Maar ja dat is wel heel gemakkelijk iets zeggen en erover praten… Maar daden stellen lijkt me nu wel een keer op zijn plaats
  Ik ben inderdaad ook bang dat het voor de buurlanden wel “geregeld” gaat worden en voor ons niets, ALLEEN voor de verladers want daar maken de bonden zich alleen maar druk over
  Nu begrijp ik nog meer van mezelf waarom ik mijn lidmaatschap heb op gezegd bij het Kantoor Binnenvaart!!!!!

  Geplaatst door: schippersvrouw Maria op
 • Als de EVO ervoor zorgt dat er redelijk betaald wordt is de blokkade zo opgeheven. En ik denk dat vrachtwagens niet de oplossing is, als ze alle tonnen willen krijgen op plaats van bestemming, wat normaal de binnenvaart brengt, dat de files niet te overzien zijn en dan komt er nog meer onrust en files.
  En files kost de economie toch ook weer geld.

  Geplaatst door: Ik op
 • Ik zie het nog zo gebeuren dat de belgen en de franse het voor elkaar hebben met een wet. En wij dan als hollanders, ik denk dat solidariteit geboden is jongens. Het is wel ongeloofelijk dat er nu eens wat gebeurt, maar ik ben bang dat wij staks langs de pot pissen met onze geweldige drang van blijven doorvaren

  Geplaatst door: Julien op
 • Na meer dan een jaar praten en vragen en soebatten om werkelijk begrip voor de situatie, en ingrijpen in een onhoudbare toestand zit er misschien niets anders op dan zoiets als dit. Eindeloos lang werd er over een plan gepraat dat niemand wilde. Toch opvallend dat er nu wel geluisterd lijkt te worden. Het zegt ook wel wat van de politiek dat men pas luistert als men tot wanhoopsacties komt. En het zegt wat van bonden als ze na al die tijd tegen schippers die het water aan lippen staat nog steeds zeggen dat ze eerst maar eens goed na moeten denken. Het zegt inderdaad (helaas) ook wat van schippers die geen begrip op kunnen brengen voor stakend sluispersoneel. Soms blijven er geen andere middelen meer over, tenslotte. Misschien wordt het tijd voor wat meer solidariteit?

  Geplaatst door: Sunniva Fluitsma op
 • erik heeft gelijk je naam als binnenvaart gaat naar de knoppen en degene die nog wat kunnen verdienen worden de vernieling in geholpen bedenk dat eerst maar voordat je heel mans je scheepje dwars legt

  Geplaatst door: harm op
 • ja allemaal leuk maar er is toch geen andere oplossing. ook kantoor binnenvaart is het nietr gelukt met een haalbaar plan te komen. het is dit of niets.

  Geplaatst door: laatste redmiddel op
 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Kantoor Binnenvaart en EVO vragen bemiddeling Eurlings | Schuttevaer.nl

  Kantoor Binnenvaart en EVO vragen bemiddeling Eurlings

  Kantoor Binnenvaart heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gevraagd om, met begrip voor de moeilijke positie van de binnenvaart, te bemiddelen in het conflict dat Franse schippers hebben met hun overheid. Ook de verladersorganisatie EVO heeft de overheid benaderd om de druk op Europa en Frankrijk maximaal te houden. Maandag had dat nog niet tot resultaat geleid.

  ‘Deze acties brengen aanzienlijke schade met zich mee’, zegt KB-directeur Erik van Toor. Kantoor Binnenvaart is van mening dat eerst eens goed moet worden nagedacht over de haalbaarheid van de eisen en de gevolgen voor de sector, alvorens tot dergelijke zware middelen te grijpen.
  Van Toor: ‘De emoties van de Franse schippers zijn alleszins begrijpelijk. De geboden vrachtprijzen blijven al geruime tijd onder de exploitatiekosten steken, waarbij de brandstofprijzen een stijgende tendens vertonen. Deze problemen gelden echter niet alleen de Fransen; de hele binnenvaart heeft te lijden onder de forse terugloop van het ladingaanbod, waardoor men zich vaak gedwongen voelt beneden de exploitatieprijs aan te nemen, teneinde de verliezen te beperken.’

  Dit artikel is exclusief voor abonnees

  Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

  Abonneer

  Deel dit artikel

  Reacties (11)

  • Hoe kun je nou Eurlings om advies vragen ? ? ?
   Eerst moet het sluizenpersoneel in Zeeland verkassen om te automatiseren, dus kostenbesparing en dat wil dan de schipper verder het graf in helpen of zo, wat zijn de adviesen waard van deze opl… pardon, heer……..? Als Viooltje langere fingers had, was zij ook een 1e klas bemiddelaar. Hahahahahahahaha……..

   Geplaatst door: viooltje op
  • @mvg JK
   Het is misschien een wat ongelukkige woordkeus van uw voorganger maar vergeet niet dat er door een heleboel personen die dachten de binnenvaart(alhoewel ik niet denk dat die daar voor de schippers zaten en zitten)te redden er NIETS van terecht is gekomen.Hoe goed de bedoelingen ook van een Eubo kb crisisteam bonden…enz wees eens eerlijk wat heeft het tot nu toe opgeleverd?Praten vullen geen gaten en dat gaat hier ook gelden dat is altijd al zo geweest.En die mensen die roepen dat acties schaden brengen aan het imago kan ik op zeggen; nee zoals je nu vrachten aanneemt ben je lekker geloofwaardig!!Waarom laat men het zover komen en wordt je nooit als schipper serieus genomen?Simpel geen eenheid.Gewoon met te veel vreemd vermogen de markt verpesten.Aan dit soort praktijken moeten nu maar eens de gevolgen van worden genomen dat zou pas vrije markt zijn.want waar onvrede over ontstaat is dat er heel wat”ondernemers”nog dure spullen en huizen hebben staan.Allemaal prima maar als je niet kan aflossen betekend dat opruimen en als je dan nog te kort komt einde verhaal.Dat die nu een hand boven het hoofd wordt gehouden is natuurlijk een hele goede reden dat mensen kwaad gaan worden met acties….enz.Eenheid ja wat zou dat mooi zijn,maar hier heeft een deel van de binnenvaart in ’93 om gevraagd vrije markt of te wel graaipolitiek en dit is wat er van terecht is gekomen.Een schipper heeft dus duidelijk wel bescherming nodig al was het maar tegen zichzelf!

   Geplaatst door: mvg BG op
  • geachte JK op elkaar reageren heeft niet zoveel zin, daar los je de crisis niet mee op. Maar u bewering dat er zo hard gewerkt wordt door Eric en co zal dan wel zo wezen maar luisteren naar de binnenvaart dat staat bij deze heren niet in hun woordenboek. Het is ondertussen een jaar geleden dat we met 400 man in de Maassilo zaten om te luisteren hoe men de crisis wel even zouden oplossen, 20 minuten vragen stellen door de aanwezige schippers is de schipper niet serieus nemen en mede daarom is het plan mislukt. De minister is maar wat blij met KB want die zeggen dat de schipper de zelfde oplossing willen als de minister zelf. Nu blijkt dat er in ons omringende landen de schpper anders denk dan KB is de wereld te klein en moet de minister ingrijpen. Ik denk dat vele van de Nederlandse schippers willen dat wij ook zoveel lef hebben om vaarwegen te gaan blokkeren. Het lijkt mij verstandig dat KB zijn deuren sluit want voor de schipper opkomen doen ze toch niet. Hopelijk hebben onze buitenlandse collega’s succes met hun acties zodat wij Nederlanders ons diep kunnen gaan schamen dat wij het lef niet hebben om echte actie te voeren

   Geplaatst door: R.B. op
  • JR, jou reactie is ver beneden peil en slaat werkelijk nergens op. Eigenlijk ben je het niet waard om op te reageren. U praat over sekte, over gehersenspoeld, over een gevaar voor de binnenvaart ect, terwijl de Heer van Toor met z`n achterban de binnenvaart probeert te redden. Dat die achterban ook verschillend denkt maakt het enorm lastig. Soms heb ik het gevoel dat de binnenvaaart helemaal niet geholpen wilt worden. Kantoor Binnenvaart heeft vaak genoeg gewaarschuuwd tegen overcapaciteit, verwacht dan ook nu niet direct,DE OPLOSSING, want die is er niet. En uitstel van aflossing is geen bedenksel van Eric, maar een MKB regeling die aan de wal ook wordt toegepast. Maar vergeet niet hij is tijdelijk en dat moeten de schippers ook eens gaan beseffen. En als je een flinke jongen ben JR dan bel je Eric persoonlijk, dat hij weet wie hij voor zich heb.

   Geplaatst door: MVG JK op
  • Nou dan maar toch met z,n allen grote bruggen blokkeren en de krant bellen voordat je weg gestuurd wordt.

   Geplaatst door: Joan op
  • Julien, Ik vind het een goed idee MAAR hoe krijg je HOLLANDERS zo ver dat ze ook iets gaan ondernemen…… Want een ondernemer zijn ze allang niet meer…. Anders waren we niet zover afgezonken
   Ik hoop dat er snel iets op touw wordt gezet vanuit de Hollanders zelf. ECHT NIET met blokkades MAAR gewoon zoals iemand al eens opperde met langzaamaan akties, Bijv georganiseerd door de EUBO want die respecteert wat de Fransen doen Maar ja dat is wel heel gemakkelijk iets zeggen en erover praten… Maar daden stellen lijkt me nu wel een keer op zijn plaats
   Ik ben inderdaad ook bang dat het voor de buurlanden wel “geregeld” gaat worden en voor ons niets, ALLEEN voor de verladers want daar maken de bonden zich alleen maar druk over
   Nu begrijp ik nog meer van mezelf waarom ik mijn lidmaatschap heb op gezegd bij het Kantoor Binnenvaart!!!!!

   Geplaatst door: schippersvrouw Maria op
  • Als de EVO ervoor zorgt dat er redelijk betaald wordt is de blokkade zo opgeheven. En ik denk dat vrachtwagens niet de oplossing is, als ze alle tonnen willen krijgen op plaats van bestemming, wat normaal de binnenvaart brengt, dat de files niet te overzien zijn en dan komt er nog meer onrust en files.
   En files kost de economie toch ook weer geld.

   Geplaatst door: Ik op
  • Ik zie het nog zo gebeuren dat de belgen en de franse het voor elkaar hebben met een wet. En wij dan als hollanders, ik denk dat solidariteit geboden is jongens. Het is wel ongeloofelijk dat er nu eens wat gebeurt, maar ik ben bang dat wij staks langs de pot pissen met onze geweldige drang van blijven doorvaren

   Geplaatst door: Julien op
  • Na meer dan een jaar praten en vragen en soebatten om werkelijk begrip voor de situatie, en ingrijpen in een onhoudbare toestand zit er misschien niets anders op dan zoiets als dit. Eindeloos lang werd er over een plan gepraat dat niemand wilde. Toch opvallend dat er nu wel geluisterd lijkt te worden. Het zegt ook wel wat van de politiek dat men pas luistert als men tot wanhoopsacties komt. En het zegt wat van bonden als ze na al die tijd tegen schippers die het water aan lippen staat nog steeds zeggen dat ze eerst maar eens goed na moeten denken. Het zegt inderdaad (helaas) ook wat van schippers die geen begrip op kunnen brengen voor stakend sluispersoneel. Soms blijven er geen andere middelen meer over, tenslotte. Misschien wordt het tijd voor wat meer solidariteit?

   Geplaatst door: Sunniva Fluitsma op
  • erik heeft gelijk je naam als binnenvaart gaat naar de knoppen en degene die nog wat kunnen verdienen worden de vernieling in geholpen bedenk dat eerst maar voordat je heel mans je scheepje dwars legt

   Geplaatst door: harm op
  • ja allemaal leuk maar er is toch geen andere oplossing. ook kantoor binnenvaart is het nietr gelukt met een haalbaar plan te komen. het is dit of niets.

   Geplaatst door: laatste redmiddel op

  Reageer