‘Blokkade vaarwegen blijft illegaal’

Belgische schippers blokkeren vanaf woensdag deze week de doorvaart bij Klein Ternaaien, Kanne, Wijnegem, Evergem en Charleroi. De voorbereidingen werden getroffen na een schippersdemonstratie vorige week vrijdag in Brussel, op Frans initiatief. De voor vorige week woensdag aangekondigde blokkade van het Albertkanaal werd op het laatste moment afgeblazen, omdat stakers zich door een grote bevrachter bedreigd voelden. Bevrachtersorganisatie BFTB ontkent elke vorm van chantage.

Blokkade vaarwegen blijft illegaal

Door Justin Gleissner
In de grootste eensgezindheid troepten vrijdagmiddag 30 april zo’n 200 binnenvaarders samen vóór het dienstgebouw van de Kapiteinsdienst in de Brusselse Voorhaven. Daar hield op dat ogenblik de Federatie Belgische Binnenvaart (FBB) haar jaarvergadering.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Blokkade vaarwegen blijft illegaal’ | Schuttevaer.nl

‘Blokkade vaarwegen blijft illegaal’

Belgische schippers blokkeren vanaf woensdag deze week de doorvaart bij Klein Ternaaien, Kanne, Wijnegem, Evergem en Charleroi. De voorbereidingen werden getroffen na een schippersdemonstratie vorige week vrijdag in Brussel, op Frans initiatief. De voor vorige week woensdag aangekondigde blokkade van het Albertkanaal werd op het laatste moment afgeblazen, omdat stakers zich door een grote bevrachter bedreigd voelden. Bevrachtersorganisatie BFTB ontkent elke vorm van chantage.

Blokkade vaarwegen blijft illegaal

Door Justin Gleissner
In de grootste eensgezindheid troepten vrijdagmiddag 30 april zo’n 200 binnenvaarders samen vóór het dienstgebouw van de Kapiteinsdienst in de Brusselse Voorhaven. Daar hield op dat ogenblik de Federatie Belgische Binnenvaart (FBB) haar jaarvergadering.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer