Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Corus ziet voorlopig af van tweekeggenbeleid

IJMUIDEN

Corus heeft de plannen om binnenvaartschepen met minder keggen te stuwen voorlopig in de ijskast gezet. ‘Het draagvlak ontbreekt op dit moment in de binnenvaart’, zegt woordvoerder Marcel Duyvestijn.

Corus heeft alle relaties 29 maart in een brief op de hoogte gesteld van het voornemen. ‘Maar we blijven wel op zoek naar alternatieve veilige stuwagemethoden.’
Corus begon 1 september met proeven om het aantal keggen te reduceren van vijf per zijde per vijf ton stukgewicht naar twee. De proeven zouden aanvankelijk tot het eind van het jaar duren, maar werden ‘gezien de onduidelijkheid bij diverse partijen’ verlengd tot 1 april 2010.
‘De veiligheid mocht niet in het geding zijn’, zegt Duyvestijn. ‘Het doel was kostenbesparing, met daarnaast een milieuvoordeel en minder handelingen voor het personeel.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties (1)
 • subaru rijder

  Waarom gaan de keggen en planken niet retour Ijmuiden?
  5 jaar geleden zou ik in de pendel op Grimberg RHK. Ik kan daar met droge ruimen weg komen, dus makkelijk het hout mee terug nemen. de vracht was slecht, maar er ging toen voor bijna voor 100.000,= euro hout naar toe. Ik wilde voor elke reis 1000 euro hebben voor retour hout ook van de ander schepen.
  Antwoord Corus het hout is toch al betaald!!!
  Nu in Grimberg en Basel staan de mensen te springen om het hout te gebruiken wat corus weg gooid??
  met stropdassen kun je niet logisch praten?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook