Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Lloyd’s Register neemt certificering binnenvaartschepen over van IVW

ROTTERDAM

Lloyd’s Register is 15 maart als eerste klassebureau geautoriseerd om alle taken op het gebied van certificering en meting van binnenvaartschepen voor de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) uit te voeren. Ook de klassebureaus Germanische Lloyd en Bureau Veritas en vier expertisebureaus zijn bezig autorisatie te krijgen voor het werk dat tot nu toe door de IVW inspecteurs werd verricht.

De overdracht van de IVW-taken aan marktpartijen moet het proces van certificering vereenvoudigen. Eigenaren van binnenvaartschepen kunnen zo bij één partij terecht voor het certificeren en onder klasse brengen van hun schip. De verwachting is dat de certificering iets duurder wordt, omdat IVW onder de kostprijs werkte. Aan de andere kant kan nu efficiënter worden gewerkt, zodat Lloyd’s Register geen sterke prijsstijging verwacht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Ramiro

  datum journalistiek ?

  ramiro

 • niels

  kijk, daar moeten ze nu mee komen, eerst een gigantische wachttijd bij al die nieuwbouw, allemaal wachten op de staatsheren van het ivw, nu is de gigantische afbouw stroom gelukkig voorbij, en nu lossen ze het op..

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook