Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

EUBO werkt aan onderbouwing heilzame werking coöperaties

KRIMPEN A/D IJSSEL [UPDATE]

De kansen op de beoogde marktmacht van de European United Barge Owners (EUBO) worden heel verschillend ingeschat. Dat bleek op de openbare schippersvergadering die de jonge coöperatie vorige week vrijdag belegde in Krimpen aan den IJssel. De vergadering trok zo’n 170 belangstellenden (120 schippers).

1 / 2
Anton van Megen

Anton van Megen

Door Marja de Vet
‘Met het groepje wat hier zit, bereik je het niet’, vond Nico Stam van het ms Zeldenrust. ‘Ik zie hier te weinig mensen en te weinig eenheid’, vond ook Leo Nouwen van het koppelverband Evanti. ‘Ik word lid’, meldde daarentegen de Belg Patrick Rifaut van het ms Floralia. ‘Het kost me met mijn schip 2000 euro, maar ik verwacht dat het me dit jaar 48.000 euro gaat opleveren.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (24)
 • mvg BG

  Het gaat er niet om of je jaloers bent op die draaiende radars of dure stuurstoelen of al dat rvs!!Waar het wel om gaat is dat een ieder die dat verantwoord zelf heeft betaald daar niemand moeite mee zou hebben.Echt ik gun ze gouden wc’s,maar dit alles was misschien beter geweest als dat betaald had kunnen worden.Ach ja het is crisis maar waar ligt de echte crisis?Er is te hoog gegrepen door sommigen en nu betalen een heleboel anderen de rekening.Voor een oplossing moet er vertrouwen zijn onder elkaar en die is er niet jammer maar helaas ik zou het ook graag anders zien.

 • d

  @c
  je vergeet de luxe zwaar leder uitgevoerde recaro stuurstoel met masagge stand

  en die zit toch lekkerrr

 • viooltje

  Tjonge jonge jonge wat een gemuts ! Is bijna iedereen zo stom of doen ze alsof ?

 • rosalien de Heer

  Aan “aardig undercover” C!!
  Wat een held bent je dat je je naam ernder schrijft!
  Soms jaloers op al die mooie hutten en vele schijnwerpers en draaiende radars?
  Of dat blinkende roestvrijstaal??
  Zoals jij praat kom je nergens!!!
  En dat ANOMIEM! dikke held…. op sokken dan wel…

 • EC

  Iets afbreken is heel makkelijk voor sommigen maar zelf een fatsoenlijke oplossing naar voor brengen kunnen zij niet. Dus die negatieve commentaar gewoon negeren!

 • woedend

  Het is allemaal mooi, wat er geschreven en gedacht word,een vergadering met huilende eigenaren van koppelverbanden die klagen dat hun werk is afgepakt door????? Ja door diezelfde mensen in de zaal. Maar wat denkt U dat die koppels vertziekt hebben voor de rest van de ondernemers met kleinere schepen. Mensen veel succes met je EUBO maar niet voor mij.

 • Allart

  Aardig Undercover C.

 • C

  Veel respect hebben voor A. van Megen, hij doet het alleen voor niks. Zijn inzet is geweldig, maar waarvoor? Die eenheid die nodig is krijgen we toch niet, al is het zo makkelijk, we hoeven alleen maar te zeggen dit zijn de prijzen die wij willen van A naar B, zo niet varen we niet. Maar nee hoor het grootste gros wil blijven varen want dan liggen we niet stil. Mensen het is zo makkelijk!!! Het probleem is, hoe gek hebben wij de laatste 2 jaar gedaan? Als we s’nachts aan het varen zijn lijkt het wel of er alleen maar passagierschepen aan het varen zijn, tot we elkaar passeren dan zien wij dat het vrachtschepen zijn. BELACHELIJK, lampjes in de roef, in de den, in de mast, in de radarbeugel, onder de kop, 10 camera’s aan boord de hele dag staat voorop de radar te draaien. De stuurhuizen en de woningen zijn palijzen de uitlaten zijn hooggepolijst, een toilet en een afwasmachine in de stuurhut, 6 computers draaien in de hut. En dan nu gaan klagen, die mensen denken bij hun eigen als ik ga liggen wachten op een goede reis lig ik te lang stil, maar als we allemaal stil gaan (NIET STAKEN OF SPERREN)word de prijs beter, niet hoe we nu doen. Daarom denk ik dat A. van Megen al zijn inspanningen voor niets doet. 120 schippers aanwezig op de vergadering en die waren het niet eens met elkaar, dus ik zie het somber in voor de komende jaren. De banken denken niet met ons mee, jah tuurlijk als je rekening leeg is krijg je wel uitstel van aflossing, maar bedenken wij ons ook dat het rente over rente word, DIKKE KNAKEN VOOR DE BANK. Is het voor een ondernemer dan zo moeilijk om de koppen bijelkaar te steken en zeggen dit moeten we hebben anders ligt hij stil?? Anton, ik weet niet wat jij nog meer kunt doen om die dwarskoppen kunnen berijken, maar ik denk dat je beter kunt stoppen hoe GOED je plan ook is, dit is vechten tegen de bierkaai.

 • schippersvrouw

  Ja die oplegregeling is wel een goed idee Maar om daar nu ook casco’s in op te leggen…. Lijkt me GEEN goed idee… Gaan er weer van die slimme makelaars en makelaarsschippers mee aan de haal…
  Daar mag wel even over nagedacht worden

 • c

  Het idee van de Eubo hoeft echt niet slecht te zijn,om de banken schepen stil te laten leggen maar als je dan bedenkt dat de volgende maand nog een ponton binnen komt(wat nog niet de laatste is)waarvan 90% afgebouwd gaan worden en in de vaart komen,geloof ik er niet in,dat de banken werkelijk schepen stil gaan leggen.De binnenvaart gaat niet alleen kapot,maar is al kapot.

 • Allart

  Respect.
  Ahum
  Ahum
  Zo hadden we met onze vloot om moeten gaan.
  En nu niet allemaal gaan zitten huilen om respect.
  Het is een graai cultuur en die zullen behouden als we dat niet optijd inzien.

 • jan

  Ik geef de Hr. Franken volledig gelijk, ik heb in de familie ook al eens een faillesement meegemaakt, het was een toeleveringsbedrijf voor de binnenvaart. Toen de openbare verkoop gaande was heb ik heel veel inhalige schippers gezien en niemand had medelijden. En dat vehaal dat die schepen goedkoper terug komen op de markt en nog goepkoper kan varen is het grootste lulverhaal wat er is.
  De lage vrachten worden gegenareerd door de overgefinacieerde schepen.

 • C. Janszn.

  @ K. Frankes

  Het gebrek aan respect dat nu speelt is gelijk aan de analogie:
  Dat om en om; u en uw concurrenten worden uitgespeeld tegen elkaar, dat u uiteindelijk voor -30% onder Uw inkoop de potten scheepslak, etc. moet verkopen.
  En daarbij €0,00 extra in rekening mag brengen voor uw Pand/ponton, uw Energiekosten, etc. en u ook geen bijdrage mag verwachten voor al uw Arbeidstijd.
  Dat is nu aan de hand met vele schippers.
  Ik heb respect voor de oplossingsrichting die door dhr. v. Megen wordt aangedragen.
  Ik hoop van harte dat dit het antwoord is waar de huidige ‘markt’ om ‘vraagt’.

  Ik begrijp dat de volgende Samenwerkingsverbanden vanaf nu opgezet gaan worden, naar gelang de scheepslengte:
  Eubo L : (Large) 105(?) ~ 110m.
  Eubo XL: (Extra Large) 111 t/m 135m.
  Eubo XXL: (Extra, Extra Large) 135+ en Buitenmaatse

  Mogen we binnenkort ook iets dergelijks verwachten(?) voor:
  ML (Medium Large) 86 t/m 105 meter
  M (Medium) 56 t/m 85 meter

  Al het beste toegewenst,

 • Gerrie

  Helaas lijkt het wel of dat U vergeet dat als gewoon wat voor een bedrijf ook, dus het uwe ook, faliet gaat het weg is. Een schip daar en tegen blijft hoe dan ook en kan door een lagere koopprijs de concurentie alleen maar verharden en de markt nog verder naar beneden halen, zeker als dat er vele tientallen zijn. Er is nagenoeg geen markt die zo ingewikkelt in elkaar zit. Dan als je er zo bij betrokken ben haal het dan niet nog verder onderuit maar kom met oplossingen. Dan welk schip denk je nu dat normal het eerste omvalt? Niet diegene met +90% hypotheek toch?

 • K. Frankes

  Aan de heren C. de Witte en Peter.
  Ik heb géén beschuldiging geuit aan wie dan ook. Ik trek alleen in twijfel of een en ander, kijk daarvoor terug in de historie, een oplossing biedt aan de algemene crisis, dus niet alléén de bedrijfstak Binnenvaart, waar nog vele ondernemingen dagelijks negatief mee worden geconfronteerd. Dat de Binnenvaart graag een oplossing ziet komen voor haar moeilijke positie, is logisch.Toch denk ik, en ik beslist niet alleen, dat de markt vanzelf reguleert en ook al is dat hard, het is wel eerlijker dan een uitzonderingspositie te willen. Geen enkel bedrijf, dat de afgelopen anderhalf jaar failliet is gegaan en dat zijn er vele honderden, konden in de verste verte niet rekenen op een saamhorigheid die de Binnenvaart nu vraagt. Het zou ook absoluut tegenstrijdig zijn aan de werking in de destijds door velen gewenste vrije markt. Een voorbeeld, omdat ik mij niet wil verschuilen achter een pseudoniem:
  Wij zijn leverancier van scheepvaartbenodigdheden (en in die hoedanigheid hebben wij beslist respect voor de Binnenvaart)
  Als het bij ons door de huidige omstandigheden slecht gaat, en geloof me, dat doet het, dan zal geen collega mij gaan helpen, door hun afzet te verminderen ter mijner glorie. Ik hoop voor u en de gehele Binnenvaart dat de malaise tot een einde zal komen, hoe dan ook, en natuurlijk hoop ik ook dat het niet zal leiden tot een koude sanering. dat treft immers ook ons bedrijf. Wij proberen de bedrijfstak Binnenvaart al jaren te helpen door haar exploitatiekosten te vermindren en zijn daarin. volgens onze klanten, dus uw collegea, ook succesvol in. Hetgeen door dhr. van Megen is losgemaakt is op zich zeker positief. Het maakte de schippers weer alert en ieder voor zich zal zich moeten afvragen of een en ander soelaas biedt voor het niet geringe probleem.
  Met vriendelijk groet, K. Frankes
  Beherend vennoot
  Eemspoort Handel CV

 • Gerrie

  Is er idmand die tenminste zijn nek uitsteekt, word hij neergemaaid. Als je het zo goed weet allemaal doe het dan zelf en voor niets gaat de zon op. Als er niks gebeurd zal de elende nog lang duren en dat gaat ons allemaal aan.

 • dom blondje

  Wij staan nog op de kruising van wordt de EUBO wat of wordt het zoals alles wat er bedacht wordt, WEER helemaal niets… Het is ondertussen WEL HEEL duidelijk geworden dat we (misschien gelukkig ook) NIET geholpen zullen worden door de overheid, want dan denk ik dat we zeker nooit meer een echt zelfstandige arbeidstak zouden worden maar dat zullen we dus nooit weten… Als U NU OOK nog het idee heeft dat er geholpen gaat worden door de banken…. DAN KOMT U ZEER WAARSCHIJNLIJK bedrogen uit Maar goed tot dan ALS het wel zou gebeuren MOETEN we zien dat WIJ het tot die tijd met Z\’N ALLEN erdoorheen zien te komen Maar de vraag is natuurlijk hoe? Ja die hebben wij onszelf ook al diverse malen misschien wel ieder uur afgevraagd. 1 Ding en dat is het simpelste is dat IEDEREEN ZELF eens aan gaat nemen tegen kostprijs Diegene die dat kan zeggen, terwijl hij zichzelf in de spiegel bekijkt, diegene daarbuiten dat OOK gaan doen Dan weten wij ZEKER dat het probleem zo opgelost is….. Roep nu niet meteen ja dan vaar ik helemaal NIET meer Nou dat geloof ik op een wat langere termijn echt niet Want er is best werk Ja oke niet om ieder reis aansluitend te laden Maar dat is nu ook niet volgens sommige mensen… Die zeggen dat het wel zo is Nou dat zijn inderdaad de GOEDKOOPSTE….
  Maar nu verder want deze oplossing gaat het niet worden ALS 1-ling Want we kijken nog teveel naar de buurman…. Maar nu een andere oplossing die best wel een kans van slagen zal hebben is de EUBO…. Ja er zal nu wel een glimlach of een lachbui bij div. mensen in de stuurhut onstaan gepaard met de zin Weer zo\’n domdenkend blondje die daar zit te typen…. Mag gezegd worden misschien heeft U ook wel gelijk maaaar… ALS u niets doet om iets voor elkaar te krijgen zult U ALTIJD gelijk krijgen. Wij hebben op de EUBO vergadering insteken gehoord die best wel een deel van de oplossing kunnen bieden MITS ze GENOEG leden zouden hebben Want werkelijk HOEVEELHEID maakt macht dat is ALTIJD al zo geweest.
  Er waren 3 ideeen naar voren gebracht WILT U die eens weten kijk dan eens op de Schippersvoor Schippers site….
  ALS het niet duidelijk is mail of bel dan de onduidelijkheden en vraag om uitleg MAAR wat NET zo belangrijk is en misschien wel belangrijker vult die aan met Uw deel van de oplossing Wie weet komen we dan WEL tot een gedeelte van de oplossing Maar roep niet alleen DIT WORD HET NIET maar probeer dan mee te denken tot IETS wat het misschien WEL gaat werken
  \\MENSEN WORDT WAKKER WAT DE BANKEN NU AAN HET DOEN ZIJN WERKT NIET, ALLEEN DAT ZE HUN EIGEN ZAKKEN AAN HET VULLEN ZIJN DIE GAAN ECHT HUN EIGEN ZAK NIET LEEG LATEN LOPEN….
  Dus denk eens na wie weet voor 250 euro komt de oplossing en voor een jaar is het is in het ergste geval 3000 euro komt die WEL
  En dan is die 3000 euro er in 2 reizen eruit gehaald Kijk maar na de enigste aktie van de EUBO die helaas door een verkeerde inschatting niet goed meer goed kon worden begeleid.
  Kijk maar naar Krotzenburg die staat sindsdien 50 eurocent hoger….

 • P Bramson

  U heeft het keurig verwoordt K Frankes.Vragen om repect is altijd een zwaktebod. Ben blij dat de heer van Megen mij niet vertegenwoordigd, vaar op een duw/sleepbootje, er zou dan vast een bijdrage per pk gevraagd worden. Ik weet ongeveer in welke bodemloze put die bijdrage terecht zou komen. m vr grt. Peter Bramson Duw/sleepb. Nescio

 • Peter

  @ Frankes
  Dit is ontzettend smerig. U bent een door en door verdorven mens,en ik vermoed ook niet meer met intensieve hulp te redden

 • C.de Vette

  Heer Frankes.
  U had beter op de vergadering kunnen komen,dan had u geweten dat de EUBO van de leden is.
  Maar die zinsnede over respect heeft u waarschijnlijk niet begrepen,en wilt u nu in opdracht van wie dan ook onzinnige beschuldigingen verspreiden.

  Kees

 • K. Frankes

  Pas op heer van Megen, dat straks niet ook nog belangenverstrengeling wordt aangetoond. Bijvoorbeeld EUBO/Bunkerbedrijf.
  Uw geloofwaardigheid kunt u vergroten, door hier en nu de jaarlijkse positieve saldi uit enig lidmaatschap toe te kennen aan de leden. U doet dit immers om te helpen? En niet om uw zakken te vullen? Ik geloof vooralsnog niet, dat iemand om niet, vooral een commerciëel ingesteld iemand als u, zich gaat opwerpen als herder van de Binnenvaart, die niet zozeer als gevolg van teveel nieuwbouw in de problemen is geraakt. Maar door de graaicultuur, die nog steeds zijn weerga niet kent, aan de top van onze zogenaamde beschaving. Blaas dus op die veelbelovende ballon, strijk op de winst door de goedgelovigen die “meedoen” bijëengebracht, en wacht af tot iemand haar doorprikt.

 • aanwezig

  Ik dacht op de vergadering in een vorig leven was terecht gekomen. Het was precies het zelfde als al die vergaderingen vroeger van, NoordZuiid, Ons,Asv en noem het allemaal maar op. We willen iets wat we hadden maar dat hebben we als een paar oude schoenen gedumpt. en wat je weggegooid hebt vind je nooit meer terug.

 • Henk Ros

  RESPECT !!!
  Voor Anton van Megen !!!

  Ik wens hem het dubbele van wat hij de binnenvaart en de Rijnvaart toewenst.

  RESPECT !!!

 • Joep

  Hi all.

  Ik heb respect voor Antoon van Megen. Helemaal super zoals hij zich inzet voor de BV Binnenvaart.
  Als er meer mensen op zouden staat zoals Antoon dan was er veel winst te halen.
  Gr Joep

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook