Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Er bestáán geen onbelangrijke mensen’

DEVENTER

De economische crisis is duidelijk voelbaar in het werk van Steunpunt Binnenvaart, dat in maart het eerste lustrum viert. Van de 101 hulpaanvragen vorig jaar, had meer dan de helft (51%) een financiële achtergrond, meldt coördinator Lilian van Hiele. De jaren daarvoor had doorgaans een kwart van de aanvragen met geld te maken. ‘Veel mensen waren wellicht niet in problemen gekomen als de vrachten het afgelopen jaar niet zo fors waren gedaald. Voor mensen die al problemen of veel pech hadden, was de crisis vaak net de nekslag.’

1 / 1
‘Er bestáán geen onbelangrijke mensen’

‘Er bestáán geen onbelangrijke mensen’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (8)
 • Arjan

  Deze vrouw is een uitblinker in onze samenleving!
  Keep on the good work!!!

 • J.Breman

  Sommige reacties zijn gewoon waardeloos, op dit artiekel, we weten er helaas alles van, en nee geen crisis, maar gewoon geval zinloos geweld, en ja wat moet je dan jij ligt in het ziekenhuis, en je vrouw aan boord bij de dader die daar ook ligt, maar zelf kun je geen kant meer op,Ja en dan wil ik de grote mensen nog wel eens zien! Lillian hartsikke bedankt voor de bijstand, want dat eeft ons heel goed gedaan, je was onze rots in de branding,toen we het eigenlijk al op wilden geven, en daar zijn we je dankbaar voor, en met dank aan degene die ons doorgestuurd heeft, anders was het misschien wel anders gegaan. En nog wat, dat bloemetje, en koffie dat waarderen wij nog steed, maar vooral dat je erbij was bij de confrontatie, dat heeft ons heel erg goed gedaan!!!
  Voor ons ben je voorgedragen voor een lintje, je hebt het verdiend!!!mn76

 • Reinder Maatjes

  Lilian doet heel goed werk en doet haar werk heel goed.
  Ik kan er van getuigen dat ze onpartijdig is.
  Maar het is ook voor haar onmogelijk om voor een ieder zijn/haar persoonlijke wensen te realiseren.
  Maar ik wens binnenvarend Nederland toe dat Lilian zich nog lang en belangeloos in wil zetten voor de problemen zoals die zich in de financiele en relationele sfeer aandienen.
  Ik ben haar in ieder geval zeer dankbaar.

  Reinder Maatjes

 • l.verschuure

  berend en c.d.w dit artikel gaat over iemand die mensen met problemen helpt en niet alleen met crisis problemen maar ook dingen van persoonlijke aard, eerst eens goed nadenken en dan reageren deze vrouw is goed bezig, ik ken haar en haar werk gelukkig niet maar vind dat het reageren en direct elkaar afkatten over moet gaan denk eerst eens na want voor je het weet heb je zelf die hulp nodig en mischien wel niet vanwege “nieuwbouw waanzin” voor Lillian trek je niets van deze dwaze aan mischien zie je ze vroeg of laat wel achter het kopje koffie en dan mag je ze terug pakken dat willen ze toch graag.

 • Berend Bartelds

  Tijdens een Reünie in dordt stond een dame hoog van de toren te blazen over haar zoon wat die allemaal wel niet deed met de afbouw van zijn nieuwe schip.
  ik was maar zoon van een zetschipper enz.
  Nu gaat deze persoon het niet goed en waar haalt hij hulp, goed zo bij de belastingbetaler en dus ook bij mij.
  Hooogmoed komt meestal voor de val

 • c.d.w

  Mijnheer Cor, we kunnen het ook omdraaien. Als het de ondernemer in de scheepvaart goed gaat hebben zij nergens tijd voor. Als het mindergoed gaat wordt er hard geroepen maar is het te laat soms om nog iets te regelen met de overheid. Zolang het “eigen ik” prevaleerd in de scheepvaart zal het nooit een gezonde bedrijfstak worden. Ik weet zeker dat er veel verbeterd is in het sociale leven van de varensman. Goede woningen ,vaar en rusttijden, arbo wetgeving en ga zo maar door. U moet eens vragen hoeveel schippers gaan stemmen met de komende verkiezingen. Daar liggen jullie kansen en niet door de zaak af te kraken.

 • Machiel Meints

  Lieve Lillian uit eigen ervaring kan ik oprecht zeggen dat vele mensen een voorbeeld aan je kunnen nemen !
  Ik hoop dat meerdere mensen jouw MENSELIJKE instelling overnemen !
  Liefs Chiel

 • cor

  Lillian,Met grote intresse je artikel gelezen,het laat ook hier zien hoe onze overheid met de burger omgaat.Alles rammeld in ons zo mooie land maar de politiek weet alles te verzieken.Wanneer de problemen zo groot zijn geworden blazen ze gewoon het cabinet op.Schippers in dit geval kunnen niet terugvallen op hulp omdat de politiek er niet voor de burger is maar alleen voor zichzelf

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook