Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

EVO: ‘Europese toezichthouder afvalvervoer nodig’

DEVENTER

Volgens verladersorganisatie EVO is de regelgeving voor het vervoer van afval volstrekt onduidelijk voor het bedrijfsleven. De eisen variëren per lidstaat en controles worden op verschillende manieren uitgevoerd. Daarom wil het verladend bedrijfsleven dat er één Europese toezichthouder komt die wetgeving en handhaving meer op elkaar afstemt.

Hierdoor ontstaat al snel het beeld dat nogal wat bedrijven hun zaakjes niet op orde hebben. Daarom heeft EVO onderzoeksbureau Eurinspect opdracht gegeven onderzoek te doen naar knelpunten bij grensoverschrijdend afvaltransport en mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt dat de onduidelijke regelgeving bij grensoverschrijdend afvaltransport bij veel ondernemers tot verwarring leidt. Belangrijkste conclusie is dat de controle sterk verschilt per land en zelfs per regio. Dit leidt tot gebrekkig inzicht in complexe afvalstoffenregels en tot onterechte boetes.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook