Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zandschepen krijgen ijkcontrole

AMSTERDAM

Zandschepen op het Noordzeekanaal en in de haven van Amsterdam worden dit jaar nadrukkelijk gecontroleerd op het varen over de ijk en het afspoelen van de gangboorden. Met die boodschap kwam Frank Maassen, het nieuwe hoofd Waterdistrict Noord-Holland van Rijkswaterstaat, naar de jaarlijkse afdelingsvergadering van Koninklijke Schuttevaer Amsterdam.

Rijkswaterstaat gaat de controles uitvoeren in samenwerking met het gemeentelijk havenbedrijf. Voor de bestuurlijke handhaving van de Binnenvaartwet werkt Rijkswaterstaat in het hele land vanaf 1 januari samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW). Volgens het hoofd Waterdistrict Noord-Holland Maassen zal de controle zich in 2010 richten op het aan boord hebben van de juiste documenten, vanaf 2011 wordt de controle uitgebreid met vaar- en rusttijden.
‘Krijgen we niet weer Jan en alleman aan boord die mij gaat vertellen hoe het moet?’, vroeg een schipper die de ‘natte deskundigheid’ bij Rijkswaterstaat langzamerhand sterk in twijfel trekt. Vanachter de bestuurstafel werd gesuggereerd er een onderwerp van te maken voor het volgende Schuttevaer-congres.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook