Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Havenmeester gaat ‘onlogisch’ havengeld Zaanstad aanpakken

ZAANSTAD

De ergernis over het hoge en onlogisch samengestelde havengeld in Zaanstad is binnenkort voorbij. Dat beloofde de nieuwe havenmeester van Zaanstad, Peter ter Meulen, zaterdag op de jaarvergadering van de afdeling Zaanstreek van Koninklijke Schuttevaer.

1 / 3
Havenmeester gaat ‘onlogisch’ havengeld Zaanstad aanpakken 3

Havenmeester gaat ‘onlogisch’ havengeld Zaanstad aanpakken 3

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • willem bos

  ik heb nu weer een aanslag liggen omdat ik geen aangifte heb gedaan van havengeld, de rekening is 7,77 euro en de boete is 25 euro, ik vind dit dus pure afzetterij, met mijn éénmanszaak (sleepdienst) weet ik van te voren nooit wanneer ik in zaandam kom, ik woon zelf in amsterdam.
  ik zou dus iedere keer dat ik in zaandam ben geweest aangifte moeten doen van dag en tijd dat ik geweest ben, alsof ik niets anders te doen heb.

 • henny bos-sterk

  ik krijg iedere keer weer een rolberoerte als ik een rekening krijg van zaanstad van het haven en sluisgeld, mag van mij wel wat goedkoper en makkelijker.

 • hans

  Beste Hagens,
  Om havengeld Zaandam via A’dam te regelen klopt niet, da’s een andere gemeente, doet Groningen toch ook niet?
  Tip: je kan al via internet aangifte havengeld Zaandam doen, het adres heb ik ff niet bij de hand, maar een belletje met de Wilhelminasluis en ze geven het je direkt!
  En met betrekking tot de spoorbrug: die draait om 10 over het heel en het half uur, staat een redelijk lange tijd open, en de brugwachters (ook die van de spoorbrug) proberen alles te doen om je er vlot door te laten, vaak mag je zelfs het verkeerde gat pakken op een tijdstip dat de brug eigenlijk al dicht moet gaan.
  En ja; van mij mag het ook wat goedkoper, tenslotte worden de bruggen centraal bedient (ik geloof 2 posten, kanaal 18 en 20) dus dat zijn maar twee mannetjes.

  mvg Hans

 • Hagens

  Waarom niet dezelfde terminen en bedragen als in Amsterdam, en dan ook gelijk het liefst betalen via de website van Amsterdam waarna die het doorsluist naar Zaandam.
  Is dit alles niet mogelijk dan graag een eigen website met mogelijkheid van betalen net als Amsterdam met het liefst dezelfde wachtwoorden en inlogcode.
  De bruggen u zegt ze moeten bediend worden, nu meen ik dat deze er liggen voor de bewoners van Zaandam en niet voor de schippers ze zijn ons alleen maar tot last denk vooral aan die spoorbrug, vindt dus ook dat u de kosten van de brugwagters, u had tenslotte ook voor tunnels kunnen kiezen opo de gemmenschap van Zaandam haar bordje terecht horen te komen.
  Mvrg J. Hagens

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook