Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Wij betalen wat gevraagd wordt’

DEVENTER

Hoe ‘Krotzenburg’ aan zulke goedkope schepen komt? ‘Vrij simpel’, zegt Michael Stinsky, transportcoördinator en inkoper van E.ON Kraftwerke GmbH in Hannover. ‘Wij geven onze voorwaarden door aan tien tot vijftien bevrachtingskantoren en rederijen. En wij betalen wat we opgegeven krijgen.’

1 / 1
‘Wij betalen wat gevraagd wordt'

‘Wij betalen wat gevraagd wordt'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (29)
 • mvg

  beste @ agent
  je schrijft met een ondertoon over bodemtarieven dan ook maar plafondtarieven!Ik heb uit het verleden vernomen dat verladers geen plafondtarief wilden, omdat zij ten alle tijden een schip wilde “kopen”zodat ze de vracht weg kregen.Misschien dat er nog wat oudere onder ons zijn die dat kunnen bevestigen of dit klopt?en a.u.b.schei uit over dure auto’s(wordt misschien wel geleasd) de kantoorpanden van bevrachters zijn vaak ook geen omgebouwde containers.Gaat de hele discussie dan erom wie wat of waar in woont of vaart?Het gaat om een menselijk bestaan volgens mij en dat is nu ver te zoeken of je nou schipper of bevrachter bent.Kan het dan niet samen?

 • Hans

  Als ik alle reactie’s hier lees, vraag ik me werkelijk af of we met een kleuterklas op zomer kamp zijn, wij noemen ons ONDERNEMER maar de meeste schippers onder ons zijn dat niet, niet de bevrachter bepaald waar u voor vaart maar dat doet u zelf, je kunt ook nee zeggen namelijk, het is een simpel reken sommetje die iedere laat ik zeggen 5 jarige voor u kan uit rekenen, als je idere dag laten we zeggen 2000 euro nodig hebt om je bedrijf draaiende te houden, kun je simpel weg niet voor minder varen, dan kun je wel denken maar ik ben mooi aan de reis, maar vroeg of laat ga je dan toch kapot, zoek de fout bij iedereen buiten u zelf zou ik zo zeggen, maar u bent zelf verantwoordelijk voor u bedrijf en niemand anders.

 • jansen

  zou de inkoper van E.O.N.zich wel realiseren dat hij eigenlijk door tenders uit te schrijven en door zijn toedoen de schepen milieu en economische delicten en zelfs onderbemand varen ,als er ergens een ongeluk gebeurt of het schip in de media komt zou E.O.N hun naam in het negatief daglicht komen ten koste van economisch gewin over de rug van schippers ,hij schrijft wij betalen wat ze vragen ,maar dat is niet zo hij vraagt wat hij aan de goedkoopste mag betalen dat is heel anders

 • Roel Eerkes

  Beste van Gils.

  Tenzij ik toch leeg ben zonder werk, doe ik in ieder geval niet mee.

  Wanneer ik een reis aanneem en ik akkoord ben met de overeengekomen prijs, (en dat ben ik, anders zou ik de reis niet aangenomen hebben) ga ik een overeenkomst aan en die wil ik gewoon conform de afgesproken voorwaarden nakomen. Eerst een reis aannemen en dan stil gaan liggen omdat je de vrachten te laag vind is in mijn ogen de omgekeerde volgorde, dus schepen die geladen zijn of contract hebben, zouden zeker niet mee moeten doen, want dat geeft een slecht beeld voor de binnenvaart.
  Beter is dus om gewoon voor dat je een reis aanneemt een fatsoenlijk tarief te bedingen.

  Verder vind ik het beschamend wat sommige mensen hier onder de gekste anonieme namen neerzetten. Dit is een openbare site en ik vind het te gek voor woorden dat sommige mensen zelfs scheldwoorden denken te moeten gebruiken.

  Hoe denken jullie dat het nu is om als bevrachter te werken? Probeer je eens in te leven……Je schrijft in voor een naar jouw idee minimum tarief en de collega gaat er net weer onderdoor….dat moet erg leuk zijn ja……(?) En dan te bedenken dat dit komt omdat wij zo gek zijn om voor veel te lage prijzen te varen, want we varen het werk van die collega bevrachter die lager inschreef natuurlijk wel gewoon weg!
  Ik stel het dus andersom, de bevrachters moeten boos zijn op de schippers, dat die voor deze achterlijke tarieven varen! Daar ligt de clux en nergens anders.

  met vriendelijke groet en iedereen een goede vaart gewenst,

 • van Gils

  Ik denk zelf,dat we eens echt de koppen bij elkaar moeten steken en dat betekend!!!! heel simpel als alles gewoon een datum afspreken en dan gaan liggen maar dan iedereen liggen of je kontrakt hebt of niet of die containers nou wel of niet optijd aan moet komen dat maak niet uit, iedereen zowel belgie nederland en duitsland alles lig stil minimaal een week desnoods 2 dan weet ik zeker dat de vrachten omhoog gaan maar we hebben allemaal een probleem, niemand is het met elkaar eens!! en dat is al van ouds al zo dus dat veranderd niet.
  Dus maakt de binnenvaart zichzelf kapot. Het beste is dat we met zijn alle gewoon stilliggen maar dan ook echt allemaal.
  Dat gebeurt toch nooit de een heeft meer honger dan de ander.

  groetjes v Gils

 • gerrit

  Heel leuk al die reacties, en al die mensen die denken een oplossing hebben. Maar HEREN Ondernemers, we hebben toch een vrije markt en daar moeten we het mee doen.Dus niet huilen maar gewoon doorgaan en dan weet ieder voor zich hoe het afloopt.
  En dat is mijns inziens een goedkope
  sanering waarna alles weer goed komt.

 • een bevrachter (20 Jaar geleden waren we nog trots op dit beroep en werden we nog hoog aangeschreven!)

  1. Waarom geen naam : omdat je, egaal wat je schrijft, kritiek krijgt!
  2. of u nu een auto heeft van € 80.000 of een kapotte fiets : uw geluk of probleem–> dat is een probleem in de scheepvaart : wat heeft de andere, wat doet de andere, …iedereen wil wat de andere heeft, maar als het er op aan komt geen samenhorigheid!
  3. Mochten sommige schippers het nog niet beseffen : voor ons is de druk enorm en het plezier aan het werk is weg!!!!!!!!!!!….maar ja die bevrachters verdienen zo veel geld (spijtig genoeg ken ik die niet!)

 • c

  Het is niet alleen de schuld van agenten,bevrachters,kraftwerken en andere tussenpersonen,maar grotedeels van ons want wij bepalen de prijs.Wanneer wij het niet gaan vervoeren voor te weinig vracht dan raken zij het niet kwijt.Nogmaals wij bepalen de prijs

 • harm

  ik concludder uit de reacties dat er teveel schepen zijn anls de bevrachters een tonnen schaarste hadden gehad konden ze nietr eens zo laag inschrijven

 • een agent

  Een naam doet er niet toe – wat is de toegevoegde waarde

  Misschien is hij wel een zij en komt gewoon op de fiets

 • Alexandra

  @ Petra en Roel: Wat heeft het voor nut dat hij zijn echte naam hieronder zet. net als op vele reacties die hier staan, zijn er veel die hun echte naam er nooit op zetten.

  @ Petra: als je niet zo kort denkt dan kan je die lage vracht als volgt verklaren: het ene kantoor wil gerust € 6 opgeven, maar dan gaat de concurrentie eronder door met minder en de volgende voor nog minder. Principe: je kiest de laagste vracht uit zodat andere bevrachters niet meer onderbieden. Want 5% van € 3 ist toch beter als niks.

 • petra van der veen

  @ agent

  Wees nou eens een flinke vent en zet je werkelijke naam eronder. Beetje laf zo. BANG??? Misschien last van een slecht geweten of toch een beetje zenuwachtig over wat de toekomst gaat brengen nu er steeds meer schippers nee gaan zeggen. En als je leeft om te werken dan moet je zeker niet zeuren over auto\’s van welke prijs dan ook.

  @ de collega\’s in de binnenvaart.
  Het ligt duidelijk dus niet aan de centrales dus hou op met aannemen voor iedere prijs en dan zullen de mensen die inschrijven op het werk ook wel eieren voor hun geld kiezen.
  Wat ik nou niet snap is dat de bevrachters het allemaal zo laag inschrijven. Je kan toch beter provisie krijgen over 6 als over 3 euro.

 • Jo

  beste collega’s :
  een gezegde van een bevrachter in antwoord op door ongesteld Dat de vrachten echt wel te laag staan
  aldus de bevrachter : “Dat is vrij simpel , wanneer de schippers weigeren te varen aan die lage vrachten dan lost zich dat vanzelf op”
  dus collega’s : Steek dat goed in je oren en neem een rekenmachine bij de hand !!

 • s

  @ een agent, jij werkt om te leven en doe 8u per dag 5 op 7, Ik leef om te werken en werk bijna elke dag buiten die 10 dagen op vakantie, maar dan moet je ook niet jaloers zijn dat onze auto wat duurder is dan die van jou.

 • a.

  Ik geef P helemaal gelijk, als je aan de wal een bedrijf hebt van 4-6 mil. en je werkt 16u per dag 7op7 en 340 dagen op en jaar, awel dan rijd je ook met een auto van 80000€, en die tarieven van 2007-2008 waren niet veel te hoog, die waren gezond.

 • Een agent

  @ Roel

  Klopt deze tarieven gaan ook nergens over – ik heb het ook over excessen (2 kanten op)

 • een agent

  @ p

  Bij mij geldt erger u niet verbaas u slechts.

  Het lijkt wel of je het persoonlijk opvat maar dan heb jij nu ook geen last van de tarieven en loop je niet te klagen.

  Je kan me een sukkel noemen maar ik werk om te leven en leef niet om te werken.

  Hoop dat je veel plezier hebt van je dure autootje en dat je hem kan blijven betalen ondanks je 130 uur werken.

  Ik gun het jullie van harte maar de opzichtigheid van afgelopen jaren was wel heel evident.

  ik zeg namelijk niets over 130 uur hard en onregelmatig werken alleen over een verkeerd signaal afgeven aan klanten.

  Zij zien dat ook en niet alle centrales werken met inschrijvingstarieven.

 • Roel Koopmans

  Een agent ,

  Als je een vent bent zet je , je echte naam onder het stuk wat je schrijft !

  Verder moet je niet zoveel onzin schrijven . Je stelt toen de vrachten zo hoog waren – kregen de bevrachters ook die bedragen niet die jullie vroegen .Echt een grotere onzin heb ik nog niet gehoord !

  Er staat duidelijk dat Michael Stinsky een fax stuurt naar ongeveer 15 bevrachter en rederijen en deze mensen komen met een prijs waar zij het denken voor weg te krijgen .

  Dus als je te laag inschrijft en het geld gaat kosten in plaats van geld op brengen . Dan kan je niet de schippers daar de schuld van geven ! ! ! ! ! Deze kantoren hebben dan gewoon weg te laag ingezet ! ! ! !

  En wat er op dit moment gebeurt gaat ook nergens over . Er word veel te laag in gezet door de bevrachters rederijen om het werk maar te hebben want 5 % provisie van 4,00 euro is nog altijd meer als 5 % van niks . Heb je geen werk en je kan geen schepen indelen kan je de toko wel sluiten .

  Minimum tarieven of maximum tarieven . Volgens mij waren de tarieven goed maar niet overdreven !

  De nieuwe schepen zijn ook aangeschaft omdat de klanten het wilde want de markt zou door groeien en dan hadden we meer schepen nodig . Maar deze schepen waren wel duur maar OK het is niet anders je kan dan beter meer voor het vervoer betalen dan dat de lading niet voor de deur komt . Want dan kan je de kolen centrale wel uitzetten want alleen op lucht doet hij het niet ! !

  Nu is er minder werk en te veel schepen . Is het dan normaal dat de schippers die op een normale manier een groter schip hebben gekocht om aan de vraag van de klant te kunnen voldoen . Op dit moment verschrikkelijk slecht worden betaald en dreigen FAILLIET te gaan .
  Deze mensen hebben het niet verdiend om zo behandeld te worden ! ! Deze ondernemers hebben in de goede tijd klaar gestaan voor de klant . En wat doet de klant NU er zijn gewoon geen woorden voor ! ! !

  Ik zou dan als klant zeggen we gaan zaken doen met de schippers zelf want als de tijd beter word dan hebben we ze weer nodig dus waarom zouden we de schippers zo slecht behandelen .

  Ik zou een iets lager tarief betalen maar wel een tarief waar de binnenvaart van kan bestaan . Maar dat is mijn mening .

  Roel Koopmans

 • Adri

  Wie zich moeten schamen zijn die zogenaamde geweldige ondernemers die zich alles door hun strot hebben laten duwen en geen nee durfden te zeggen tegen een alsmaar dalend tarief,en dit alles onder druk van veel te hoge hypotheken.Als Dhr Stinsky de waarheid spreekt waar wachten we dan nog op,dan kan vanaf nu het tarief door ons bepaalt worden!

 • a

  hé p,
  wie is er nou de sukkel?? denk de agent niet , maar het schippertje want die laat zich voor het karretje spannen ,

 • p

  beste een agent mischien iets voor jou 130 uur in de week gaan werken net als wij kun je ook een auto van 80000 betalen sukkel

 • mark

  hallo oom agend.als je een bedrijf hebt van af 100.000t/m5.000.000 euro en 120uur in de week werkt.nou dan leeft jij nog in de jaren 50.

 • ikke

  nu hoop ik toch dat er eens een paar wakker worden en niet de markt verzieken!!zoals paar gekke die zich aan bieden nu om voor 600 perdag voor 110 meter aan bieden!!!stomme /// grrrrrrr word eens ondernemen ipv achter elkaar aan hollen!!!

 • Henk Eerkes

  Voordat men weer iedereen de schuld van deze achterlijke tarieven gaan geven behalve zichzelf zou men de laatste alinea en dan vooral het laatste zinnetje:Wij zijn verplicht economisch te werken,eens goed tot zichzelf moeten laten doordringen. Als alle binnenvaartondernemers dat nu ook eens in hun oren zouden knopen was het probleem opgelost!

 • Jos Meijer

  Van mij mogen de bevrachters zoveel in hun zak steken als ze willen. Als er daarna maar genoeg voor mij over blijft om een normaal ondernemersloon en alle verdere vaste en variabele kosten te dekken. En als de situatie het toelaat liefst ook wat winst.
  Dus, als iedereen nu zo denkt en handelt is alles prima voor mekaar!

 • een agent

  Wat een geklaag – je hoeft het niet te accepteren!
  Toen de vrachten zo hoog stonden – kregen de bevrachters ook die bedragen niet die jullie vroegen. Het zijn altijd excessen.
  Bij overvragen – komt het altijd een keer terug. Daarnaast zakkenvullers?? – de meeste agenten hebben geen auto’s achterop het dek staan van € 80.000 plus. Hoe denk je dat dat over komt bij de klanten?

  Er wordt stevast gepraat over minimumtarieven – zullen we dan ook een maximum afspreken?

 • piet

  Je kan de bevrachters de schuld geven, maar je zou ook gewoon niet kunnen aannemen voor zulke vrachten naar Krotzenburg. Heeft volgens mij die bevrachter alsnog een probleem.

 • schipper

  En de bevrachters maar roepen dat het van de verladers vandaan komt???! Ze moeten hun ogen uit hun hoofd schamen. Stelletje zakkenvullers.

 • Kees

  Weet ondervraagde ook dat laagwatertoeslag in de zakken van de bevrachter terecht komt?Ze hebben nl een andere regeling dan de schipper.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook