Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Stuur uw foto schepen varen door het ijs (101 foto’s, deel 2)

DEVENTER

Laatste update 17-01 (22:30 uur) Weekblad Schuttevaer is op zoek naar actuele foto’s en video’s van schepen varend door het ijs. Alle foto’s over de binnenvaart in het ijs worden in ieder geval op internet geplaatst, de mooiste foto’s komen volgende week in Weekblad Schuttevaer.

1 / 102
Jan 3

Jan 3

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (30)
 • sander

  Je moet het ijs smeden als het heet is

 • baggerpiraat

  in de winter 1977/1978 was ik matroos op een geklonken tanker en hebben we vele malen ijsbreker (gespeeld)was enkelwandig 40 jaar oud en NOOIT lekgeslagen groetjes

 • de loods

  hoeveel sleepboten wil je straks want je bent aardig verwent, we hebben de union diamond of de ijsselmeer of de dwaal ik wacht u uit schin op geul. ik vindt het wel mooi dat de scheepvaart niet zonder die omgeboude tucjes kan

 • Mathieu

  bas dat ijs varen valt allemaal wel mee. we hebben hoog uit een uur in het ijs gezeten voor de rest is het allemaal open. dus zorg maar dat de koffie en de koek klaar staat want we zijn der sneller dan verwacht.
  groetjes de 4 biggetjes ( locatie Beringzee)

 • b.van.nes

  goede morgen wat is het stil op de ijszee! prettige dag van ons toegewenst uit een zon overgoten waikiki beach, matheui je lig plaats bij de esso is vrij, en de koffie staat klaar.N

 • John

  Het moeten natuurlijk leuke foto’s zijn!!!

 • John

  Beste Mensen volgens mij is dit niet de goede plek om al dit g….. te bespreken. Dit is een gedeelte om leke ijsfoto’s te bekijken en niet alle voor en tegens te bespreken!! Dus wees eens volwassen en bespreek dit bij elkaar aan tafel! Ik wens iedereen sterkte! En bedenk wel dat de enkelwandige schepen al langer varen als de dubbelwandige!!

 • enkelwantje

  waar zijn al die dubbelwandige ijsbrekers dan? die zijn ook de jongsten niet meer toch?????

 • DE DUWKONING

  mensen het gaat hier over varen door het ijs en niet over een stelletje mensen dat mekaar het licht in de ogen niet gunt en wat de CAO betreft we werken in een markt waar de ondernemer bepaald waar hij voor vaart dit geld ook voor werknemers je bent zo duur als waar jezelf je huid hebt voor verkocht en als je het er niet mee eens bent moet je wat anders gaan doen

 • b.van.nes

  ha ha ha mijnheer de c a o onderhandelaar ,je mag heus je naam noemen. zo niet dan zegt het genoeg, want er wordt tegen woordig meer aan het varen verdient als met varen…je kan zelf een kant kiezen. droom maar lekker verder.

 • duwboot

  Nou meneer de konvooi meester, u kunt wel namens alle ijsbrekers praten.
  maar gelukkig bepalen jullie urkers niet de regels in Nederland.

  de groeten

 • Konvooi meester

  Ik spreek namens alle ijs brekers.
  Wij zijn het er ook mee eens dat de enkel wandige schepen niet door het ijs mogen varen. Als er echt flink wat ligt dan zijn dat de eerste schepen die lek raken. Wij vinden slimmer als de enkel wandige niet mee over gingen is gewoon te gevaarlijk. Alleen de dubbel wandige mogen nog over varen.

 • C.A.O. Onderhandelaar. ( FNV )

  Mr van Nes,
  Blijkbaar bent u 1 van die mensen die altijd over het cao zeurt. Door mensen zoals u dan gaat inderdaad het cao slechter worden. daarom verzoeken wij u om nergens meer op te reageren. En een advies van ons is zet de kachel eens aan als u het cao bekijkt. Blijkbaar komt u zelf ook uit 1803 want het is al jaren geen zuiderzee meer maar het markermeer en Ijsselmeer.

 • DUWKONING

  Een goeie ijsbreker hoeft niet ver het ijs op te klimmen bas.

 • b.van.nes

  als ik al die schotsen ziet en die kou denk ik gelijk aan onze modernen c.a.o uit het jaartal 1803 je moet er gewoon van rillen ,maar jongens zet hem op lekker speelen in de ijszee groetjes van ons. p.s ik heb nog geen boot uit het water gezien net als de slpb cobie die helemaal los kwam

 • janssens

  een goed enkelwandige is even goed als een dubbelwandige chinese casco???

 • menno

  ons schip (enkelwandig) vaart al 50 jaar moet nog zien of er een dubbelwandige is die het zo lang vol houd

 • hoelang is een chinees

  hoelang een chinees het volhoudt weet ik nog niet maar wel hoelng die ouwe schepen het volgehouden of ,nog steeds volhouden, wel!

 • j

  bij die chinezen zie je de spanten met de bouw al in de zij zitten, bij een oud schip is de zij vaak nog zo glad als ijs!!
  dus hou maar lekker op met die chinese troep, over een paar jaar ken je ze weer naar de sloop brengen, kenne ze onze vrachten ook niet meer afpakken!!

 • jan

  hallo meneertje de “veiligheids adviseur”
  ik heb het idee dat je geen enkel idee heb waar je uberhaupt over praat. ik zie in deze serie een foto van o.a. de amstelstroom. dit schip is zo zwaar gebouwd dat menig chinees casco hier een chinees puntje aan kan zuigen. en deze enkelwandige schepen hebben zich al een paar keer bewezen in het ijs. die chineese troep moet dat nog doen.
  maar ja jij zal wel zo`n overspannen omhoog gevallen mannetje zijn die met te veel schuld voor te weinig geld rond met varen door het ijs. natuurlijk wil je dan alle enkelwandige schepen weren, zodat jij dan wel kan varen. maar zo werkt het niet natuurlijk.

 • mv

  Heeft misschien iemand een foto van de eben-haezer was maandag in het eerste convooi vanaf amsterdam na lelystad. Stuur dat dan maar na martinaversluis@live.nl
  alvast bedankt

 • Ben

  Jongens hou toch eens op met dat gezeur over enkel of dubbel.
  Denk eerst maar aan de werk gelegenheid dan hoeven we niet naar de bijstand

 • h

  altijd maar aanleidingen zoeken om over enkelwandig te zeuren het is allemaal zo hypokriet als wat, hier eenbeetje de veiligheidspraatjes houden maar ondertussen al het enekelwandige naar nigeria door sturen ondewr het mom van daar hebben ze tog geen millieu lekker krom allemaal

 • johanna

  grap je
  maar dit gaat nergens over toen er nog geen dubbel wandige waren gebeurde het ook dus dit is puur waanzin

 • johanna

  bij ons zitten de spanten in kop 15cm
  uit elkaar dus dat is sterk zat meneer de veiligheidsadviseur

 • C de D

  De foto’s ziende vraag ik mij af of de reddingsmiddelen wel tot direct gebruik gereed zijn. Een reddingsboot glad van de sneeuw lijkt mij niet aan te bevelen in tijd van nood.

 • Aldi

  Breng dat winkelwagentje eens gauw terug…

 • kj

  van dat staal waar die enkelwandige tankers gebouwd zijn kun je drie dubbelwandige tankers bouwen (schijn)veiligheids adviseur….

 • R

  DIT GAAT NERGENS OVER MENEER.DENK OM UW HART

 • veiligheidsadviseur

  Het moest verboden worden om met enkelwandige tankers door het ijs te varen.
  Als er nu wat gebeurd met al die media belangstelling lijden wij grote imago schade

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook