Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Geen kilometerheffing voor auto aan boord

DEN HAAG

Schippers die een auto aan boord hebben staan hoeven na invoering van de kilometerheffing niet te betalen voor het aantal kilometers dat de auto aan boord heeft afgelegd. Dat heeft Postbus 51, de informatiedienst van de overheid voor de burgers, aflosschipper in de binnenvaart Steenbergen laten weten.

Steenbergen was erg ongerust wat er zou gebeuren als zijn auto aan boord staat en dus kilometers maakt. ‘Belangrijke vraag!’, schreef hij dus boven zijn e-mailbericht. ‘Het kastje zou aan gaan bij het starten van de motor en bij stilstaande motor standby staan. Weet u zeker dat het kastje dan niet registreert? Er staan namelijk duizenden auto’s op varende binnenvaartschepen. Het zou natuurlijk dwaas zijn als vaarkilometers worden geregistreerd. Of ik zet m’n auto in Rotterdam aan boord en in Groningen weer van boord. Denkt het kastje dan dat ik van Rotterdam naar Groningen ben gereden, maar toevallig geen signaal had?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • hans

  Beste Zomaar,
  Als je je auto schoonmaakt en muziek wilt luistern is je accu echt niet zomaar leeg, kun je altijd het verlengsnoer gebruiken waar ook de stofzuiger in zit met een draagbare radio, welke je zo hebt terugverdiend met besparing van brandstof, daarnaast is het wel moeilijk voor de motor om goede koeling te krijgen als je em een poos stilstaand laat draaien. Condens ontstaat eerst dan wanneer je de auto verwarmt en weer af laat koelen ik zou dus winterdag niet elke dag mijn auto warmdraaien en weer koud laten worden. Na een uurtje in de vrieskou is hij sowieso weer steen koud.
  Als laatste (en ik ben echt geen milieufreak) het is natuurlijk bar slecht om geregeld voor niks de motor stationair te laten draaien.
  Hopelijk heb ik je een paar bruikbare tips gegeven 😉
  Groet.

 • co

  Fijn ben je met het schip naar duitsland
  gevaren en moet je even de kinderen terug naar t internaat brengen. Rijdt je toch in duitsland! Hoe gaan ze dat dan doen????

 • zomaar

  Stel:
  Het is een mooie zomerse dag ik wil de auto van binnen en van buiten schoonmaken. Radio lekker hard aan motor draait anders is de accu misschien leeg. En Nu? Wel betalen zeker. Of het is hartje winter, hou er niet zo van, al dat ijs op de auto laat hem ff lekker warm draaien alle condens er eventueel uit. En wat nu? Wel betalen?

 • VDI Parts

  Dat ze dat toelaten onze Haagse vrienden !!

  April duurt nog 3 maanden hoor ….

 • Prutders

  Is dit een vervroegde 1 April grap? Prettige feestdagen.

 • polygoon journaal

  leve de RIJNAAK!? haha

 • Philippos

  wat aardig van onze overheid…

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook