Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaart teleurgesteld over besluit afvalvervoer

ROTTERDAM

Kantoor Binnenvaart en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart zijn uitermate teleurgesteld over het besluit van de ministeries van VROM en EZ om de eisen voor de afvalvervoerende schipper niet aan te passen.

Naar aanleiding van de verlenging van de registratie op de NIWO-VIHB lijst stuurden de binnenvaartorganisaties begin augustus de ministeries van VROM een EZ een brief over de onredelijke eisen rond de verlenging. Daarin werden opnieuw de bezwaren tegen de eisen van kredietwaardigheid, betrouwbaarheid en vakbekwaamheid kenbaar gemaakt en is gevraagd om een overleg.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (9)
 • h

  ik snap werkelijk het nut niet van zulke maatregelen ik vaar zelf op een tanker en moet tegenwoordig nog een extra formulier laten tekenen terwijl die gegevens allang op m,n eigen leegverklaringen terug zijn te vinden af en toe heb je meer papier aan boord dan lading, dit kabinet stond toch voor minder regelgeving??

 • Martin

  Dit is regelgeving uit Brussel die door alle landen is ingevoerd. De criteria zijn overal hetzelfde.
  Is toch allemaal niet zo heel spannend om aan te voldoen?

 • kraan 9

  Een lastenverliching voor het bedrijfs leven betekend dat het berdijfsleven garant staat voor een lasten verlichting van het volk. Het volk is dom en tuin tijdens iedere stembus gang weer in de ooo zo doorzichtige val, die de partijboeven wederom opzetten.
  Wie regelmatatig ons Limburgse Moeke Maria vd Hoeven de nodige onzin hoort uitkramen , begrijpt dat de geest van de VOC waar JP Balkennde dit jaar over fulmineerde , bij deze dame nog niet is aangekomen.
  Daarom Maria , ga maar vlaaien verkopen, de post op EZ is voor u te hoog gegrepen. Of lees een je regering programma en handel er naar.

 • m

  Adri, dat ben ik niet met je eens. 5 jaar geleden vonden we dit ook al onzinnig. Ze bedenken elke keer weer wat nieuws. En dan kost het je hele carriere geld. Dat gaat met alles zo. En wat is hier het nut van????
  Wat heeft het er mee te maken of ik in het verleden een delict heb gepleegd? Aanvragen van zo’n bewijs kost ook geld. Alleen voor het vervoeren van afvalstoffen???

  En zo gaat het altijd. Dat gebeuren met de hygiennecode lopen de kosten ook aardig op.

  Zo trekt de politiek je helemaal leeg.

  Bedankt Den Haag!!!

 • Adri

  Zo bijzonder veel kosten zijn hier niet aan verbonden,hooguit 250/300 euro,en dat is dan voor 5 jaar,maar als je de kredietwaardigheid niet op kunt brengen is er toch echt iets niet goed,toen men hier 5 jaar terug mee is begonnen hoorde je daar niemand over,nu er een hele moderne grote vloot aan schepen is kan dit opeens niet meer,rara hoe kan dat toch?

 • varensman

  Laat EZ en Vrom de rotzooi maar zelf vervoeren. Ik geef er geen geld meer aan uit.

 • varensman

  Laat EZ en Vrom de rotzooi maar zelf vervoeren. Ik geef er geen geld meer aan uit.

 • hagens

  Van alle kanten worden er absurde onnodige ideen bedacht door mensen die op een plaats.
  zitten die totaal onnodig is , maar je moet toch wat doen om je plaats te behouden.
  Het meest absurde is nog dat de 2 de Kamer hier in meegaat, had hier meer van verwacht, ben toch bang dat de minister de oren heeft laten hangen naar ambtenaren die hun totaal onnodige werkplek? op de tocht zagen staan.
  En wij maar belasting betalen.
  Voorts merkte Bert al op dat we toch verzekerd zijn, dus als die schuit zinkt wat moet je dan met die paar rotcenten van de borg.

 • bert

  hallo,

  dit is echt nl weer waarom moeilijk doen als het makkelijk kan .waarom word er niet gesproken met de verzekering of die het kan dekking .in duitsland gebeurt dat ook valt het onder je p&i verzekering en heb je geen kredietwaardigheids verklaring nodig plus duitsland kent 2 vergunningen eentje voor binnelands en een voor europees transport dus is ook geldig in nederland .lijkt wel of die ………..daar in den haag niks beters te doen hebben asl de scheepvaart kapot te maken want de wegtransport mag het wel voor de helft doen .

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook