‘CCR-eisen brengen 67.000 vrachtwagens extra op de weg’

Om schepen tot 1500 ton een kans te geven de economische crisis te overleven, moet de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) de aangescherpte eisen voor schepen van voor 1976 intrekken. Gebeurt dat niet, dan zal de Europese binnenvaartvloot zijn diversiteit verliezen. Dat becijfert de Algemeene Schippersvereeniging (ASV).

De gevraagde aanpassingen voor de periode 2010-2015 zijn onhaalbaar, onbetaalbaar en nergens voor nodig, stelt de ASV. Voorzitter Willem Stam liet de firma Asto een offerte maken voor de vereiste aanpassingen aan zijn ‘goed doorgerepareerde’ spits Stapper van het bouwjaar 1955. Dat leverde een optelsom op van 105.000 euro, wat overeenkomt met de huidige handelswaarde van een gemiddelde spits en als een volstrekt onverantwoorde investering wordt gezien. ‘En ik had echt gedacht dat het bij mij wel zou meevallen, want heel veel zaken zijn al op orde’, zei Stam zaterdag tijdens de openbare schippersvergadering van de bond in Rotterdam.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer