Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Het proviandkraantje

DEVENTER

Eens, nog niet zo heel lang geleden, zag je in grote zeehavens een heel woud van masten en laadbomen. Containerschepen bestonden nog niet en vrijwel elk droge-ladingschip beschikte over een eigen laadgerei. Daarnaast had een schip met een laadvermogen van zo’n 10.000 ton al gauw een bemanning van ruim veertig vaklui aan boord. Als er al met buitenlanders werd gevaren, waren dat zeer er- en bevaren visserlui uit Noord-Spanje of voor wat betreft de KJCPL zorgvuldig geselecteerde Chinezen.

De arbeidsinspecteur

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook