Maersk wil af van nieuwbouworders

Møller-Maersk onderzoekt de mogelijkheden voor het openbreken van contracten voor de bouw van 39 tankers.

Het concern wil contracten uitstellen of opzeggen. De overcapaciteit aan tankschepen is zo groot dat reders overwegen schepen op te leggen, omdat ze met verlies varen. ‘Net als andere bedrijven kijken we naar mogelijkheden om in deze crisistijd te bezuinigen en daarbij kijken we ook naar de bouwcontracten’, aldus Kristian Morch, hoofd van Maersk Tankers in Bloomberg News. ‘De bouwkosten van deze schepen vormen een significant gedeelte van onze totale uitgaven.’
Eind augustus had Maersk in totaal 132 schepen en offshoreplatformen in bestelling. (HH)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer