Topaz heeft er zin in

Het bunkerschip Topaz (135 x 15 meter, 6330 ton, 4743 kuub) vaart hier afgeladen met bunkerolie over een zonnige Oosterschelde. De Topaz is dit voorjaar afgebouwd bij TeamCo in Heusden.

Topaz heeft er zin in

Het schip wordt voortgestuwd door twee zescilinder ABC’s van 1800 pk bij 1000 toeren. De Topaz is eigendom van UltraCo BV dat gelieerd is aan Nioc Trading uit Breda. Kapitein van het met een 28 meter lange bunkergiek uitgeruste schip is Peter Roelse. ‘Het schip vaart tot december voor Vinotra en zal daarna worden bevracht door het Bredase Elitra’, zegt Hans Aanen van Nioc Trading. ‘In december komt het zusterschip Citrine in de vaart, dat momenteel wordt afgebouwd bij TeamCo. Die neemt het dan bij Vinotra over van de Topaz.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer