Gekaapte Arctic Sea geen moment spoorloos

De NAVO en de Russische autoriteiten hebben de wereldpers bewust om de tuin geleid over de Arctic Sea en de positie van het schip. Het schip was sinds 24 juli in handen van een groep piraten die de vijftienkoppige Russische bemanning gegijzeld hield. Waarom de piraten dat deden is onduidelijk, maar vermoedelijk gaat het om meer dan een lading Fins hout.

Gekaapte Arctic Sea geen moment spoorloos

De NAVO wist al die tijd precies waar het schip was en de Russen wisten wat zich aan boord afspeelde. Met logistieke steun van de NAVO onderschepte de Russische marine de vrachtvaarder vervolgens in de nacht van zondag op maandag ter hoogte van de Kaap Verdische eilanden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Gekaapte Arctic Sea geen moment spoorloos | Schuttevaer.nl

Gekaapte Arctic Sea geen moment spoorloos

De NAVO en de Russische autoriteiten hebben de wereldpers bewust om de tuin geleid over de Arctic Sea en de positie van het schip. Het schip was sinds 24 juli in handen van een groep piraten die de vijftienkoppige Russische bemanning gegijzeld hield. Waarom de piraten dat deden is onduidelijk, maar vermoedelijk gaat het om meer dan een lading Fins hout.

Gekaapte Arctic Sea geen moment spoorloos

De NAVO wist al die tijd precies waar het schip was en de Russen wisten wat zich aan boord afspeelde. Met logistieke steun van de NAVO onderschepte de Russische marine de vrachtvaarder vervolgens in de nacht van zondag op maandag ter hoogte van de Kaap Verdische eilanden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer