Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Herziening Hygiënecode binnenvaart

DEN HAAG

In nauwe samenwerking met het CBRB en Kantoor Binnenvaart heeft het Productschap Diervoeder de GMP+ B4.3 standaard, ook wel de Hygiënecode Binnenvaart genoemd, herzien en afgestemd met het Centraal College van Deskundigen Diervoedersector. Deze herziene GMP+ B4.3 standaard is per 1-1-2010 van kracht.

De schippers die zich laten verifiëren voor de GMP+ B4.3 standaard hebben aan het toepassen van Deel 2 (Werkboek) voldoende. Deel 1 bevat de uitgewerkte wettelijke voorwaarden en zal als de achtergrondinformatie ter beschikking worden gesteld in sectie "Wetgeving" van de PDV-website.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • doet er ook niet toe

  een grote papieren rompslomp wat niks toevoegd,een kopie van je eigen lci kun je niet eens krijgen die moet je maar van internet halen en dan zijn dat de zogenaamde controleurs.
  Echt iets dat alleen maar een hoop werk met zich meebrengt waardoor het eigenlijke werk blijft liggen.advies:laat alleen controleurs aan boord als ze een helm dragen,een zwemvest om hebben en antislipschoenen dragen en een papier laten tekenen dat ze op eigen risico aan boord komen anders naaien ze je misschien nog een oor aan.

 • doet er niet toe

  echt dat hele hygienecode een grote geldklopperij net of wij nog een reis kunnen krijgen als er iets niet goed is en je hebt toch controleurs echt onzin

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook