Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overheidsstatistieken niet voor inzichtelijk maken binnenvaart

DEN HAAG

De databases van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en Rijkswaterstaat (RWS) zijn er niet voor om de investeringsrisico’s in de binnenvaart inzichtelijk te maken. Dat antwoordt staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat op vragen van Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA). Huizinga ziet meer in het initiatief van de Europese Commissie om een Europese database op te zetten.

De Rouwe stelde zijn vragen in de Tweede Kamer na aanleiding van de artikelen ‘Investeren in binnenvaart is blinde gok’ en ‘Gebrekkige statistiek stoort Binnenvaart’ in Weekblad Schuttevaer. Het Tweede Kamerlid vroeg de staatssecretaris ondermeer of ze de mening deelt dat de huidige informatievoorziening gebrekkig is en dat meer adequate informatievoorziening het investeren in de Binnenvaart minder riskant maakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook