Zeilboot tegen spoorbrug

Een zeilboot is vrijdag 26 juni op de Boarn in Akkrum tegen de spoorbrug gevaren. Het schip raakte hierbij ernstig beschadigd. Het onderdoorvaartlicht en de bekabeling van de brug raakte bij de aanvaring vernield. Het treinverkeer lag bijna een uur stil. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De 61-jarige schipper uit Veenendaal verklaarde tegeneover de waterpolitie dat hij met zijn schip van Akkrum naar Grou wilde varen. Volgens de elektronische kaart bedroeg de doorvaarthoogte van de spoorbrug vijf meter. Omdat de hoogte van zijn schip met mast 6,50 meter bedroeg besloot hij de mast half te laten zakken. Even later voer het schip toch tegen de spoorbrug aan. Door de aanvaring was de mastvoet was door de voorruit gekomen. De windmeter, marifoonantenne en digitenne waren vernield evenals de bekabeling van de apparatuur in de mast. De buiskap raakte ook beschadigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer