Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeilboot tegen spoorbrug

AKKRUM

Een zeilboot is vrijdag 26 juni op de Boarn in Akkrum tegen de spoorbrug gevaren. Het schip raakte hierbij ernstig beschadigd. Het onderdoorvaartlicht en de bekabeling van de brug raakte bij de aanvaring vernield. Het treinverkeer lag bijna een uur stil. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De 61-jarige schipper uit Veenendaal verklaarde tegeneover de waterpolitie dat hij met zijn schip van Akkrum naar Grou wilde varen. Volgens de elektronische kaart bedroeg de doorvaarthoogte van de spoorbrug vijf meter. Omdat de hoogte van zijn schip met mast 6,50 meter bedroeg besloot hij de mast half te laten zakken. Even later voer het schip toch tegen de spoorbrug aan. Door de aanvaring was de mastvoet was door de voorruit gekomen. De windmeter, marifoonantenne en digitenne waren vernield evenals de bekabeling van de apparatuur in de mast. De buiskap raakte ook beschadigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Mathieu

  Jongens….alsjeblief.
  Deze man heeft zich vergist. Nou en. Dat overkomt iedereen wel eens.
  Moeten we daarom meteen beginnen te schelden of hem een plakaat oplakken.
  Hij zal het zelf rot genoeg vinden, tenslotte draait hij voor de schade op. gelukkig zijn er geen gewonden gevallen of erger.

 • Prutsers

  Betweter; een betweter is iemand die alles beter meent te weten dan anderen. Hij heeft over elk onderwerp een eigen opvatting en hij denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft. Vaak is de betweter inderdaad een gewaardeerd expert op een bepaald terrein. Maar het feit dat hij niet open staat voor ideeën en opvattingen van anderen maakt hem tot een lastig persoon.

 • hans

  er staat zelfs een peilschaal/ bord bij de brug die de hoogte aangeeft.
  Maar ja een mastje van ca. 4 meter iets verder laten zakken voor de zekerheid kost wel erg veel moeite, dit is goedkoper?
  Als je ergens onbekend bent kijk je toch altijd 3x, op de kaart, op een peilschaal en buite/naar boven?
  Ik zal wel een zenuwpees zijn die altijd bang is om schade te varen.
  Verder snap ik best wel dat de man het niet met opzet deed, en dat hij baalt, dat hij niet beter uitkeek, en dat ongelukken er zijn om te gebeuren.
  Gelukkig niemand gewond geraakt.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook