Video doop Nationaal Binnenvaartmonument

‘Oh, wat is dit mooi, mag ik er even omheen lopen’, vroeg koningin Beatrix nadat ze vorige week vrijdagmiddag het Nationaal Binnenvaartmonument op Schokland had ‘gedoopt’. Ze was onder de indruk van het kunstwerk van de Friese kunstenaar Ids Willemsma.

Koningin onthult Binnenvaartmonument - 13

Het zal zelden zo druk zijn geweest op Schokland als die vrijdagmiddag. Honderden genodigden zijn per bus, fiets of lopend naar de plechtigheid gekomen. Per auto is onmogelijk. Het hele gebied rondom het binnenvaartmonument is afgezet. Toegang is er alleen op uitnodiging. En dorpsbewoners die met meer dan twee personen komen, worden geweigerd. Protocol is nu eenmaal protocol en daarvan wordt niet afgeweken als de koningin op bezoek komt. Zeker niet na het drama op Koninginnedag in Apeldoorn. Het wemelt rond de feesttent dan ook van de mannen met ‘oortjes’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer