Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe Rapide vaart op België

WERKENDAM

Scheepswerf Gebr. Jooren in Werkendam heeft het mbs Rapide (81,10 x 10 meter, 1779 ton op 3,40 meter) opgeleverd aan Dik en Chora Hovestadt uit Werkendam. De Rapide is geschikt voor het vervoer van zand en grind, maar kan ook 84 containers meenemen in vier lagen.

1 / 1
Nieuwe Rapide vaart op België

Nieuwe Rapide vaart op België

Hoofdmotor is een Cummins QSM van 1400 pk bij 1800 toeren. Met een kruiphoogte van 4,10 meter, bij een diepgang van 2,50 meter, is het schip geschikt voor de vaart op de Belgische kanalen. ‘We kunnen tot boven Brussel komen’, zegt Dik Hovestadt. ‘We varen bijna altijd met zand van Zeeland naar België. Soms varen we op de Maas.’ Wanneer er op de terugreis vanaf Brussel met containers wordt gevaren kan het schip met twee lagen nog onder alle bruggen door.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • binnenvaart

  die werkendammers weten ook wel keer op keer de krant te halen

 • pipo

  Beste jan,

  geloof jij al die mooie praatjes dan dat er tijdens een afbouw geen onenigheden geweest zijn en dat alles perfect verlopen is???Dat geloof je toch zeker zelf niet?!Als bedrijven er een zooitje van maken mag dat best gezegd worden en volgens mij mag je best eisen dat na anderhalf alles klaar en af is!

 • jan

  het begin her op schuttevaer.nl al aardig op een klaagbeken te lijken. iedere keer als er een werkendammer aan het woord is wordt er geklaagt en wordt er een ander ( bedrijf of instelling) zwart gemaakt. dit is zeker gebruikelijk in werkendam? achterbaks doen?

 • bram

  Ja ja het is toch een beetje klaar gekomen ….
  Succes Dik sterkte er mee(-;

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook