Piraten worden Scheepsmaatjes

De Vereniging Maritiem Gezinskontakt (VMG) heeft de naam van haar kinderclub verandert van Piratenclub in Scheepsmaatjes. Volgens het bestuur van de VMG zorgt de naam de laatste tijd voor toenemende onrust binnen de vereniging.

‘De varende vaders en moeders van de kinderen, die zich aansluiten bij de voormalige piratenclub, hebben in hun werk helaas regelmatig te maken met de harde realiteit van piraterij’, stelt het VMG-bestuur. ‘Ondanks de kinderlijke onschuldigheid en de fantasierijke beelden van piraten in (teken)films en televisieseries, waar kinderen veel plezier aan beleven, wil VMG op geen enkele manier het beeld oproepen piraterij te romantiseren. Daarom is besloten de naam te wijzigen in Scheepsmaatjes.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer