Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

SP: ‘De CCR is totaal niet van deze tijd’

DEVENTER

Nicole van Gemert (1975) staat als derde op de lijst van de SP. Zij wordt woordvoerster transport als er drie zetels in het Europees Parlement worden gehaald. Persoonlijk heeft ze niets met de binnenvaart. ‘Ik ben een stadsmens en kan echt het ene motorgeluid niet van het andere onderscheiden. Maar mijn vriend is palingvisser en ik vind het wel heel leuk om met bootjes en varen bezig te zijn.’

1 / 1
SP: ‘De CCR is totaal niet van deze tijd'

SP: ‘De CCR is totaal niet van deze tijd'

Luister naar de podcast ‘Effe dubbel met Nicole van Gemert’ (opent in nieuw scherm)
Van Gemert wil zich in Europa sterk maken voor het versterken van de binnenvaart als milieuvriendelijke bedrijfstak. Ze heeft zich als assistent onderzoeker enige tijd beziggehouden met de gevolgen van klimaatverandering voor het water in Nederland. Nu werkt ze als fractiemedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de SP.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • sunniva

    de SP heeft, bij monde van Erik Meijer, ook in het verleden blijk gegeven iets te willen doen voor de binnenvaart. In tegenstelling tot andere partijen zijn het niet enkel beloftes in verkiezingstijd, maar voelt men zich werkelijk verantwoordelijk voor behoud van de oudere binnenvaart. Ook de vraagstelling in Europa over de CCR eisen en de positie van de CCR vond ik indrukwekkend. Ik hoop en verwacht dat het stokje door Erik Meijer wordt doorgegeven. Voor de afgelopen periode…ontzettend bedankt!!!

  • heel veel schippers

    Helemaal mee eens.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook