Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

4 Juni: Verkiezingen Europees Parlement

DEVENTER

Donderdag 4 juni kiest Nederland een nieuwe afvaardiging in het Europees Parlement (EP). Het EP is ’s werelds grootste direct gekozen parlement. Na de laatste uitbreiding van de EU liep het aantal parlementsleden (voorlopig) op tot 785. Voor de Europese verkiezingen van 2009 zullen 736 zetels te verdelen zijn, waarna het onder het nieuwe EU-verdrag de bedoeling is een maximum van 750 zetels aan te houden. Nederland krijgt 25 zetels.

1 / 1
4 Juni: Verkiezingen Europees Parlement

4 Juni: Verkiezingen Europees Parlement

In het Europees Parlement geldt de macht van het getal. Om puur praktische redenen heeft de redactie zich in de aandacht voor de kandidaten bij de verkiezingen beperkt tot de zes grotere, gevestigde partijen in het parlement. Dat levert zes interviews op met fractiewoordvoerders op het gebied van binnenvaart en een vergelijkend overzicht van hun standpunten. Als extraatje op de website Schuttevaer.nl zijn de geïnterviewden bovendien op ‘podcast’ te beluisteren in reportages van vijf minuten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook