Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

CDA pleit voor investeringen in binnenvaart

SLIEDRECHT

CDA-Europarlementariërs Corien Wortmann en Cornelis Visser brengen vandaag een bezoek aan de binnenvaart in de Alblasserwaard. Tijdens dit bezoek pleiten ze voor meer investeringen in de binnenvaart, waarvan de Alblasserwaard fors kan profiteren.

Wortmann en Visser bezoeken ondermeer Teus Vlot Diesel Marine in Sliedrecht. Teus Vlot Diesel Marine is een succesvol bedrijf op het gebied van dieselmotoren in de binnenvaart. CDA-lijsttrekker Wim van de Camp voegt zich ´s middags bij het programma. Wortmann: ‘Betere verbindingen met het achterland zijn cruciaal voor de ontwikkeling van de binnenvaart in Europa. Het CDA pleit daarom voor meer Europees geld voor vaarwegen. Gezien de ideale ligging kan de Alblasserwaard daar optimaal van profiteren en uitgroeien tot binnenvaart-hotspot van Nederland.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Hendrik van der Ham

  volgens mij moeten de oud schippers de binnenvaarders van nu helpen – ik kan zeggen te kunnen helpen bij financieringen hoger dan 25 M – dus in meerdere gevallen meedere aanvragen bij elkaar of een grote aanbouw… tegen 30 % eigen geld…

  bel maar 0650296581

 • Guus

  Dus allemaal CDA stemmen komt het allemaal meteen weer goed !!!!Zieltjes winnen heet dit

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook