Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ITB stimuleert zelfstudie met handboeken online

BRUSSEL

Het Belgisch Instituut voor het Transport langs de binnenwateren (ITB, vzw) wil de markt transparanter maken. Dat bleek tijdens de jaarlijkse gewone algemene vergadering, vrijdag 24 april in Brussel, bij de presentatie van het operationeel plan 2009-2010. Andere speerpunten in dit plan zijn steun bieden aan het vervoerbeleid door de overheid in haar strijd tegen de crisis in de binnenvaart en dienstverlening aan de binnenvaartondernemer zelf.

Zo wil het ITB de vervoersondernemingen betere voorlichting verstrekken over de sociale en fiscale aspecten bij de aanwerving van personeel. Er had al een workshop plaats waarop praktische informatie werd verstrekt en er werd een verklarend handboek uitgegeven betreffende de sociale maatregelen voor de sector.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook