Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kapitein Maersk Alabama vrij

DEVENTER

De Amerikaanse Marine heeft zondag kapitein Richard Phillips van de Maersk Alabama (17.000 ton) bevrijd. Drie kapers kwamen hierbij om het leven, één werd gearresteerd. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De Somalische piraten kaapten woensdag de Maersk Alabama ongeveer 645 kilometer voor de kust van Somalië. De Alabama vervoert containers met voedselhulp voor Afrika. De piraten eisten twee miljoen dollar losgeld. De kapitein besloot zichzelf als onderpand voor het losgeld aan te bieden zodat zijn schip en de bemanning met rust werd gelaten. De kapitein probeerde zaterdag al uit de reddingsboot te ontsnappen waarin hij werd vastgehouden, maar dit mislukte.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Herman

    uitstekend gedaan.
    ben blij voor onze jantjes!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook