Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

België wil af van afspraken Benelux over cabotage

BRUSSEL

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil dat België afziet van zijn plan om Nederlandse wegvervoerders vanaf 1 mei nog hoogstens drie cabotageritten per week op Belgisch grondgebied toe te staan. Daarmee gaat België in tegen de speciale regeling voor onbeperkte cabotage in de drie Beneluxlanden.

België heeft Den Haag eerder laten weten dat de maatregel niet tegen Nederland bedoeld is, maar dat het met dit besluit wil vooruitlopen op de cabotagemaatregelen die binnenkort voor de hele Europese Unie gaan gelden. Daarom wil België de afspraken over onbeperkte cabotage binnen de Beneluxlanden herroepen. Volgens insiders in Brussel wil België, door zich aan te sluiten bij de EU-regeling, vooral de activiteiten van Oost-Europese wegtransportbedrijven in het land aan banden leggen. Die zijn de laatste jaren fors gestegen ten koste van het Belgische wegvervoer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook