Extra controle op marifoongebruik

Rijkswaterstaat en Agentschap Telecom geven in 2009 opnieuw extra aandacht aan marifoongebruik op de Nederlandse vaarwegen. Voorlichting en extra controle moeten leiden tot betere communicatie tussen schepen onderling en tussen schip en wal. Het motto van de campagne is ‘Een luisterend oor telt voor twee’.

Tijdens speciale actieweken in april en oktober gaan Rijkswaterstaat en Agentschap Telecom actief controleren, waarschuwen en optreden. Daarbij is extra aandacht voor de oorzaken van gebrekkige communicatie.
De gebrekkige communicatie heeft meerdere oorzaken. Zo is niet altijd de juiste apparatuur aanwezig, weten vaarweggebruikers deze niet op de juiste manier te gebruiken of functioneert de marifoonapparatuur niet goed. Ook is er steeds meer andere apparatuur op het water die voor afleiding zorgt (zoals de gsm, tv, pc).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Extra controle op marifoongebruik | Schuttevaer.nl

Extra controle op marifoongebruik

Rijkswaterstaat en Agentschap Telecom geven in 2009 opnieuw extra aandacht aan marifoongebruik op de Nederlandse vaarwegen. Voorlichting en extra controle moeten leiden tot betere communicatie tussen schepen onderling en tussen schip en wal. Het motto van de campagne is ‘Een luisterend oor telt voor twee’.

Tijdens speciale actieweken in april en oktober gaan Rijkswaterstaat en Agentschap Telecom actief controleren, waarschuwen en optreden. Daarbij is extra aandacht voor de oorzaken van gebrekkige communicatie.
De gebrekkige communicatie heeft meerdere oorzaken. Zo is niet altijd de juiste apparatuur aanwezig, weten vaarweggebruikers deze niet op de juiste manier te gebruiken of functioneert de marifoonapparatuur niet goed. Ook is er steeds meer andere apparatuur op het water die voor afleiding zorgt (zoals de gsm, tv, pc).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer