Rens Blessing gaat goede voorbeeld geven

Ze zijn er nog wel, jongeren die op een spits willen varen. De achttienjarige Rens Blessing droomt er al sinds zijn kindertijd van. Als klein jochie leerde hij de spitsenvaart kennen aan het Canal des Ardennes. Zijn ouders hadden daar een vakantiehuis aan de Vallée de Montgon, een ‘vallei’ van 26 sluisjes op acht kilometer. Als hij een sluisdeur open hoorde gaan rende hij al naar buiten. En als hij dan een pandje mee mocht varen kon zijn dag niet meer stuk.

Rens Blessing gaat goede voorbeeld geven

Zijn fascinatie voor de spitsenvaart is altijd gebleven. Groot, snel en nieuw kan hem niet boeien. ‘Wat mij vooral trekt is het midden door de natuur varen, de rust en de sluizen.’ Anders dan het gros van zijn leeftijdsgenoten vindt hij containerschepen en tankers vaak lelijk, maar een De Wachter-spits met lage den en houten stuurhut het mooiste schip van de wereld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rens Blessing gaat goede voorbeeld geven | Schuttevaer.nl

Rens Blessing gaat goede voorbeeld geven

Ze zijn er nog wel, jongeren die op een spits willen varen. De achttienjarige Rens Blessing droomt er al sinds zijn kindertijd van. Als klein jochie leerde hij de spitsenvaart kennen aan het Canal des Ardennes. Zijn ouders hadden daar een vakantiehuis aan de Vallée de Montgon, een ‘vallei’ van 26 sluisjes op acht kilometer. Als hij een sluisdeur open hoorde gaan rende hij al naar buiten. En als hij dan een pandje mee mocht varen kon zijn dag niet meer stuk.

Rens Blessing gaat goede voorbeeld geven

Zijn fascinatie voor de spitsenvaart is altijd gebleven. Groot, snel en nieuw kan hem niet boeien. ‘Wat mij vooral trekt is het midden door de natuur varen, de rust en de sluizen.’ Anders dan het gros van zijn leeftijdsgenoten vindt hij containerschepen en tankers vaak lelijk, maar een De Wachter-spits met lage den en houten stuurhut het mooiste schip van de wereld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer