Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Deel reddingboten KNRM uit dienst door ijsgang

IJMUIDEN

Door het winterse weer is er een aantal reddingboten van de KNRM buiten dienst gesteld. Eens in drie tot vier jaar melden verschillende reddingboten zich uit omdat ijsgang het niet meer mogelijk maakt om uit te varen. In noodgevallen kan de KNRM gelukkig een beroep doen op reddingboten van de oude vloot.

1 / 1
KNRM ijsgang

KNRM ijsgang

Op Lauwersoog ligt de Gebroeders Luden paraat. Het schip voer van 1965 tot 1996 als reddingboot van Lauwersoog en keerde na een kort verblijf in IJsland terug in Lauwersoog en is eigendom van "Stichting tot behoud reddingboot Gebroeders Luden".
Schipper Bert de Boer van KNRM Lauwersoog is blij dat de operationele inzetbaarheid gewaarborgd is door de inzet van een boot uit de oude vloot. ‘Eén telefoontje was genoeg om het schip aan de steiger van de KRNM in Lauwersoog te krijgen. De reddingboot Koning Willem I van Schiermonnikoog ligt gevangen in het ijs. In principe worden patiëntenvervoeren vanaf Schiermonnikoog bij ijsgang per helikopter uitgevoerd, maar nu, met de potdichte mist, zijn we met de Gebroeders Luden vanuit Lauwersoog in staat om in geval van nood het werk te doen. Er gaat dan een machinist van de vaste Ludenploeg mee en de rest van de bemanning bestaat uit de opstappers van de huidige reddingboten van Lauwersoog.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook