CNV: ‘Koole ontduikt cao’

CNV Havens spant een rechtzaak aan tegen Koole Tankstorage in Rotterdam. De onderneming leeft volgens de vakbond de cao niet na. De vakbond wilt dit nu, na talloze genegeerde pogingen, via de rechter afdwingen. Koole gaat de rechtszaak met vertrouwen tegemoet en spreekt van een interpretatieverschil.

Volgens vakbondsbestuurder Albert van Damme spitst het conflict zich toe op twee punten. ‘Koole weigert de mensen de rechtmatige overwerktoeslag van 200 procent te betalen voor werken op een roostervrije dag. Daarnaast speelt de onderneming dubbelspel als ploegendienstmedewerkers na ziekte, of langdurige uitval, niet meer kunnen terugkeren in de ploegendienst. Als deze mensen vervolgens dagdienstroosters draaien hebben ze volgens de cao recht op afbouw van de ploegentoeslagen. Koole redeneert dat in de periode van ziekte geen ploegendienst is gedraaid, dus dat ook geen sprake kan zijn van een afbouw of overgangsregeling. Herhaalde oproepen van ons om de boel netjes te regelen werden genegeerd. Nou, dan maar via de rechter.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer