Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Bij volgende afslag linksaf te water’

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL

Op advies van zijn navigatiesysteem is een taxichauffeur met passagier in de nacht van zondag 23 op maandag 24 november met zijn auto de Hollandsche IJssel ingereden.

Dit gebeurde bij de oversteekplaats van de pont tussen Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel. De chauffeur reed op aanwijzing van het navigatiesysteem de afrit af en rechtdoor het water in. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij dacht door een grote plas water te rijden, aangezien het regende. Nadat de auto begon te zinken, zwommen de chauffeur en een klant uit de taxi. Eenmaal op de kant werd de hulp ingeroepen van omwonenden. Een bergingsbedrijf heeft de auto weer op de kant getrokken. Het scheepvaartverkeer ondervond geen hinder van het ongeluk. (PvV)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook