Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duidelijkheid laad- en lostijden in december

DEN HAAG

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat geeft in december meer duidelijkheid over een nieuw besluit laad- en lostijden. Ze geeft echter geen garantie dat het besluit op korte termijn wordt ingevoerd. Huizinga deed de uitspraken in antwoord op vragen van de Kamerleden Eddy Bilder en Sander de Rouwe.

Huizinga geeft toe dat de nieuwe regeling vorig jaar al in concept gereed was. ‘Ik ben op dit moment in overleg met de verschillende belangenorganisaties over de vraag op welke wijze het Besluit laad- en lostijden in de binnenvaart 1991 een adequaat vervolg kan krijgen. Daarbij is ook aan de orde of er een nieuw besluit moet komen. In december hoop ik u hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook