V&W onderzoekt intrekken vaarbewijs

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat gaat kijken of ze het vaarbewijs van bestuurders van jetski’s en andere snelle vaartuigen kan intrekken bij het meerdere malen overtreden van de maximum snelheid van twintig kilometer per uur. Ook overweegt ze het bekeuren op kenteken mogelijk te maken. Zij beloofde dit na Kamervragen.

De mogelijkheid tot intrekking van het vaarbewijs bestaat momenteel niet. De overlast van jetski’s en andere snelle vaartuigen geeft hier volgens Huizinga echter wel aanleiding toe. Binnenschippers en recreanten ergeren zich al jarenlang aan bestuurders van speedboten, waterscooters en jetski’s die over het water razen en zich steeds asocialer opstellen ten opzichte van hun mederecreanten en de beroepsvaart. ‘Ik onderzoek of het systeem dat voor het innemen van het rijbewijs bestaat ook voor het vaarbewijs van toepassing zou kunnen zijn. Eventuele realisatie van het invorderen vergt echter wel een wetswijziging en neemt ongeveer twee jaar in beslag.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

V&W onderzoekt intrekken vaarbewijs | Schuttevaer.nl

V&W onderzoekt intrekken vaarbewijs

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat gaat kijken of ze het vaarbewijs van bestuurders van jetski’s en andere snelle vaartuigen kan intrekken bij het meerdere malen overtreden van de maximum snelheid van twintig kilometer per uur. Ook overweegt ze het bekeuren op kenteken mogelijk te maken. Zij beloofde dit na Kamervragen.

De mogelijkheid tot intrekking van het vaarbewijs bestaat momenteel niet. De overlast van jetski’s en andere snelle vaartuigen geeft hier volgens Huizinga echter wel aanleiding toe. Binnenschippers en recreanten ergeren zich al jarenlang aan bestuurders van speedboten, waterscooters en jetski’s die over het water razen en zich steeds asocialer opstellen ten opzichte van hun mederecreanten en de beroepsvaart. ‘Ik onderzoek of het systeem dat voor het innemen van het rijbewijs bestaat ook voor het vaarbewijs van toepassing zou kunnen zijn. Eventuele realisatie van het invorderen vergt echter wel een wetswijziging en neemt ongeveer twee jaar in beslag.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer