Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nederlands schip ramt leidingenbrug Merksem

ANTWERPEN

Het Nederlandse binnenschip Lena (1260 ton) van schipper Wemmenhove uit Werkendam heeft donderdagavond bij het binnenvaren van ’t Dokske in Merksem met zijn rechtopstaande autokraan een leidingenbrug geramd.

1 / 1
Nederlands schip vaart tegen brug

Nederlands schip vaart tegen brug

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (15)
 • Albert Wemmenhove

  Er zijn ergere dingen

 • anoniem

  voor een beetje bekende, heeft dit ??? dus het heeft niks met vlug naar huis te maken, of even een auto aan de wal zetten, maar het is daar gewoon een oude rotzooi in merksem, verbeter de wereld en begin bij zelf, wie in z’n leven geen fouten maakt is tot niets in staat.

 • KeesK

  Haast haast zo zie je maar weer…wort tyd dat ze binneboeren aanpakken, allemaal inteelt….

 • Kees Keijzer

  Mensen, oordeel niet;
  Heden hij, morgen gij.
  Gr, Kees.

 • alex

  Lekker makkelijk he grote bek geven vanaf de zijkant .
  Volgens mij heeft dit helemaal niks met auto afzetten te maken. Dit schip heeft de autokraan voorop en is dus tevens mast. Kan me voorstellen dat men niet geweten heeft dat achter de klapbrug nog een vast bruggetje kwam.

 • j.teunisse

  Vreemd , de autokraan op voorschip en dan vooruitvarend de meuk rammen. Hoezo slechts een steen werpen? Die logica ontgaat mij hier.
  Na regensburg,dillingen hildesheim,etc toch oppassen voor dat we forse restricties van overheidswege tegemoed kunnen zien.

 • wdammertje

  mensen,

  hij lag al een dag te wachten,dus even snel de auto eraf zetten was het niet.

 • piet aarnoudse

  wie meent zonder fouten te zijn mag op onze colega mopperen verbeter de wereld en begin bij uzelf colega’s

 • johan

  Ik weet niet of de LENA voor het eerst in Merksem dok komt, maar als dat zo is kan ik het begrijpen. Over het dok ligt een klapbrug en de overige vaart daar kenende zouden ze liever over je heen gaan dan even af te stoppen. Dus brug open snel erdoor, maar dan ligt aan de binnenkant die kabelbrug bij een gesloten klapbrug valt die niet op.

 • Remy van Broekhuizen

  Een kleine belangrijke aanvulling voor het nieuwsbericht: In het dok liggen op dit moment tien binnenvaartschepen die geen kant op kunnen. De gedupeerde schippers moeten volgens één van reparateurs aan de brug misschien wel tot vrijdag wachten eer dat ze het dok uit kunnen.

 • anoniem

  moeilijk hoor even vastmaken, auto kraan omhoog,auto naar de wal draaien, autokraan weer laten zakken, touw losgooien en DAN weer doorvaren. ingewikkelde materie zeg

 • jb

  Werkendam en haast komt me bekend voor

 • vandeweghe johan

  geachte buren is het nu echt zo moeilijk om eventjes te wachten zoals bas zegt doe zo verder en we mogen straks alleen maar de autokraan gebruiken met bevoegd personeel en dan zal je wel wat langer moeten wachten dan raprap eventjes te doen denk de volgende keer eventjes twee keer na

 • L

  Het zal vast niet met opzet gebeurd zijn. Oordelen op afstand is een iets te makkelijke manier van denken.

 • Bas

  sjongejonge zeg, weer iemand die snel naar huis wilde?! Wacht dan in ieder geval tot de laatste brug gepasseerd is!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook