Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaartwet baart onnodig zorgen

ROTTERDAM

Schippers zijn niet allemaal goed voorbereid op de invoering van de nieuwe Binnenvaartwet per 29 december 2008. Dat bleek zaterdag op een themabijeenkomst van de vereniging van Bagger-, Kust- en Oeverwerken VBKO, waar Leendert Korvink, senior beleidsadviseur Toezichteenheid Binnenvaart bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), uitleg gaf. Volgens Kantoor Binnenvaart is de heersende onrust over de wet onnodig.

Zie ook:

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties (2)
  • thelo

    Altijd al vreemd gevonden dat decibels alleen bij nieuwbouw wordt gemeten ,daarna maakt het voor de bemanning niet meer uit bij hoeveel decibels die moeten slapen. dus bij klasse maken decibelcontrole lijkt mij logisch

  • Anton Wilhelm

    Een onvoorzien gevolg is dat veel historisch materiaal thans verloren dreigt te gaan. Vooral in Frankrijk vaart een groot deel van het Nederlands Maritiem erfgoed rond dat zorgvuldig door particulieren uit de hele wereld wordt onderhouden. De toch al stijgende kosten in een economisch slechtere tijd gevoegd bij investeringen die deze particulieren zouden moeten doen als gevolg van de nieuwe eisen is er de oorzaak van dat er momenteel al ongehoord veel van dit soort schepen te koop ligt waar geen eigenaren meer voor worden gevonden. Doodzonde voor al de verkopende partijen maar ook erg voor al dat moois dat met veel liefde in de vaart werd gehouden en nu dicht bij een definitief graf komt. Onbegrijpelijk dat ook hier niet aan gedacht is. De kanalen in Frankrijk waren dit jaar al ongehoord stil. Ook daarvoor krijgt het dus gevolgen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook