Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bellen bij overlast Apache helikopters

GILZE-RIJEN

Apache gevechtshelikopters zijn 1 september begonnen met het jaarlijks avondvliegprogramma. Als de Cougar en Chinook transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg in het najaar van 2008 naar vliegbasis Gilze-Rijen zijn verhuisd, starten ook deze toestellen met het avondvliegen.

De discussie over de helikoptervluchten laaide vorig jaar december op toen de Waal bij Herwijnen werd gestremd voor de reparatie van een hoogspanningsleiding over de rivier. De stroomkabels knapten doordat er een legerhelikopter tegenaan vloog. Direct na het ongeluk werd het scheepvaartverkeer ter plaatse al enige tijd stilgelegd. Veel schepen gingen voor anker.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Laros

  De gemeente heeft hier ook schuld aan door niet te protesteren tegen die laagvliegende helikopters, dus als de gemeente met zijn onroerendzaakbelasting komt, eis dan een reductie van minimaal 60% voor het bedorven woongenot.

 • joan de Rooij

  jeetje \’s avonds ook al is het niet genoeg dat mijn jongens niet eens hun middagdutje kunnen doen!!!

 • Iris

  Ik heb er nu al last van,ze vliegen om de 1o minuten over hier! En oefenen voor afghanistan,laat ze er in godsnaam gewoon wegblijven!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook