Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Minder CO2 -uitstoot blijft belangrijkste’

UTRECHT

Het terugdringen van de CO2-uitstoot blijft het belangrijkste als het beschermen van de kust. Milieuorganisatie Natuur en Milieu reageert hiermee op het gisteren verschenen rapport van de Deltacommissie over de waterveiligheid van Nederland.

Natuur en Milieu vindt het goed dat de Commissie Veerman de zeespiegelstijging serieus neemt. Toch vindt de milieuorganisatie ook dat het kabinet moet investeren in preventie en ruimte moet scheppen voor rivier- en zee. ‘De toekomstige waterveiligheid in Nederland heeft alles te maken met de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering’, stelt natuur en milieu. ‘Voorkomen is beter dan genezen. Daarom blijft het terugdringen van de CO2-uitstoot de allerbelangrijkste maatregel. Betere technologie, inzetten op duurzame energie en energiebesparing moeten op termijn de klimaatverandering en de zeespiegelstijging binnen de perken houden.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook