Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vervoersprognose maakt binnenvaart ‘stiefkind’ Duitsland

Nieuwe groeiprognoses maken de binnenvaart tot stiefkind van de Duitse vervoersmarkt. Tot 2025 groeit het spoorvervoer met 34 procent, het wegvervoer met 75 procent en het vervoer over water ‘maar’ twintig procent. Volgens het vorige week door het Duitse verkeersministerie gepubliceerde rapport ‘Prognose der deutschlandweiten Verkehrsverflechtungen 2025’ neemt het vervoersaandeel van de binnenvaart af van 11,7 procent in 2004 naar 9,5 procent in 2025.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook