Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rederijfusie brengt 900 binnenschepen bijeen

BERLIJN

De Deutsche Binnenreederei DBR in Berlijn en de in het Poolse Wroclaw gevestigde rederij Odratrans gaan fuseren. Odratrans heeft daarvoor de meerderheid van het aandelenpakket van de DBR overgenomen. Odratrans is sinds 2003 eigendom van de Pools-Luxemburgse investeerder Fundusz Mistral. Robert Baack (DBR) en Jacec Zawodny (Odratrans) krijgen de leiding over de nieuwe onderneming.

De internationale transporten zullen vanuit Berlijn worden gecoördineerd en die voor de lokale Poolse activiteiten vanuit Breslau. Bij DBR/Odratrans werken circa 200 mensen. De omzet bedroeg in 2006 63,8 miljoen euro. Daarvan nam de DBR 32,5 miljoen voor haar rekening. Het vervoer in Duitsland leverde een omzet op van 42,3 miljoen euro en die op Poolse wateren achttien miljoen. De overige 3,5 miljoen kwamen van het transport op Europese waterwegen. Dit jaar wordt een omzet van 72 miljoen euro verwacht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook