Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ASV houdt zich afzijdig van convenant

De Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) sluit zich niet aan bij de ondertekenaars van het convenant Binnenvaart. De bond was niet uitgenodigd voor de besprekingen met de minister van Verkeer en Waterstaat en toonde zich daar, evenals vier andere binnenvaartorganisaties, gepikeerd over. Maar de uitnodiging alsnog mee te praten over uitvoering van de plannen slaat de ASV af. Voornaamste reden is de geplande invoering van het volgsysteem AIS.

De voorjaarsvergadering van de ASV in Rotterdam was verontwaardigd over de gang van zaken rond het convenant dat CBRB, Kantoor Binnenvaart en Rijn & IJssel eind vorig jaar met de minister sloten. Daarin zijn afspraken gemaakt om de binnenvaart zijn voorsprong als milieuvriendelijke vervoerder te laten behouden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook