Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Kunststof binnenschip kan revolutie ontketenen

DEVENTER

Het eerste kunststof binnenschip komt snel dichterbij. De ontwerpers van de CompoCaNord (Composiet Canal du Nord-schip) overleggen al met Lloyd’s Register over de certificering. Een succesvolle introductie van de vijftig procent lichtere binnenschepen, met een lege diepgang van slechts dertig centimeter, kan een revolutie in de binnenvaart ontketenen, vergelijkbaar met de overgang van hout- naar staalbouw.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook